koutsoumpas_03.jpg
Το ΚΚΕ θα δώσει το παρόν σε μια διακυβέρνηση με τον λαό πραγματικά στην εξουσία, που θα προχωρήσει στην αποδέσμευση από τη ΕΕ, την μονομερή διαγραφή του χρέους και την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.

 

Αυτό τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Ερωτηθείς για πολίτες, ριζοσπάστες και αριστερούς που προβληματίζονται σήμερα, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «σκεπτόμαστε αυτόν τον κόσμο», προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ έχει αποφασίσει, με όποιο κόστος, να λέει την αλήθεια και βάσει αυτού απευθυνόμενο (και) σε αυτούς τους πολίτες τους καλεί να σκεφθούν τι έλεγε το ΚΚΕ και τι λέει σχετικά με το ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τον οδηγεί στο να καταστεί μια άλλη εκδοχή διαχείρισης του συστήματος. Πρόσθεσε ότι και τα συνθήματα του 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση τα πήρε πίσω, ενώ χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα ως «ακροβάτη στις (πολιτικές) κωλοτούμπες», προσθέτοντας ότι «μιμείται ακόμα και εκφράσεις που θυμίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου».

Ερωτηθείς για την «ανάσα» που ενδεχομένως μπορεί να προσφέρει στον κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, και την στάση του ΚΚΕ απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο, συγκρινόμενο μάλιστα με την στάση του κόμματος απέναντι στην πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1981, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η ιστορική πείρα του κόμματος οδήγησε στο συμπέρασμα να μην καλλιεργεί το ΚΚΕ αυταπάτες στον λαό.