Ο Ηρακλής επιζητούσε μόνο τη νίκη απέναντι στον Αιγινιακό με σκοπό να παραμείνει κοντά στις προνομιούχες θέσεις, αλλά το τελικό 2-2 (τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία σε ισάριθμα ματς) άνοιξε κι άλλο την ψαλίδα στο βαθμολογικό πίνακα και πλέον η «υπόθεση» άνοδος έχει αρχίσει να …γκριζάρει στα μάτια των ποδοσφαιριστών.

Οι «Θεσσαλονικείς» σε ένα ματς «ροντέο» με δύο αποβολές και τέσσερα γκολ, μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στο «Γιάννης Παραλυκίδης» έχοντας όμως αρκετά παράπονα για την διαιτησία του κ. Θάνου (κυρίως για την αποβολή του Πουρτουλίδη).
Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «κυανόλευκοι» που ήταν σαφώς ανώτεροι  στο πρώτο 45λεπτο, ελέγχοντας πλήρως την αναμέτρηση και πήραν κεφάλι στο σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έπειτα από το επικό αυτογκόλ του Ζούρκου και μετά τη λάθος εκτίμησης της πορείας της μπάλας από τον Τόλιο.
Ο Αιγινιακός στην επανάληψη ωστόσο μπήκε πιο αποφασισμένος στην αναμέτρηση και έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 62΄ (αυτογκόλ Κοντέων) εκμεταλλευμένος βέβαια και την (λανθασμένη) αποβολή του Πουρτουλίδη στο 48΄, από τον κ. Θάνο.
Από εκεί και πέρα, η ομάδα της Κατερίνης έλεγξε την ροή της αναμέτρησης, ωστόσο ο «Γηραιός» ήταν και πάλι αυτός που βρήκε  το δρόμο προς τα δίχτυα, πρώτος, τρία λεπτά αργότερα. 
Εν τέλει όμως η ομάδα του Γιώργου Λιόλιου …έσωσε την παρτίδα στο 87΄ με τον Κουτσοσπύρο να «νικά» τον Χουάντερσον, φάση στην οποία αποβλήθηκε ο τελευταίος. 
Το τελικό 2-2 παρέμεινε και μετά την εξάλεπτη καθυστέρηση που υπέδειξε ο τέταρτος διαιτητής, με τις δύο ομάδες να δείχνουν ανικανοποίητες με το βαθμό της ισοπαλίας.    

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Γιώργος Λιόλιος): Τόλιος, Σαμαράς, Δήμου, Γιαζιτζόγλου (42΄ λ.τρ. Ζούρκος), Κωνσταντινίδης, Φαμπίνιο, Χατζής (50΄ Μανζάνο), Πέντα, Γεωργίου, Γκέσιος (57΄ Μπελόν), Κουτσοσπύρος.


ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Τάι (77΄ Ζάχορα), Κοντέων, Κοντοδήμος, Πουρτουλίδης, Ιντζόγλου, Μπουκουβάλας, Σαββίδης, Ματσούκας, Τσιλιανίδης (86΄ Κουρδάκης), Σκόρτσα (55' Παληγεώργος).