Επτά άτομα -υπάλληλοι δήμου και συνεργοί τους- συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, επειδή ήθελαν να πουλήσουν σκαπτικό μηχάνημα που ανήκει σε δήμο του νομού, για παλιοσίδερα!


Ως ενεχόμενοι στην υπόθεση κατηγορούνται ο προϊστάμενος διεύθυνσης του δήμου (59 ετών) και δύο υπάλληλοι (53 και 54 ετών), καθώς και τέσσερις ιδιώτες, ηλικίας 54, 65, 60 και 32 ετών, συνιδιοκτήτες εταιρείας διαχείρισης και χονδρικού εμπορίου παλαιών σιδήρων και μετάλλων (scrap).

Σε έρευνα που έγινε σε εργοτάξιο, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε πάνω σε φορτηγό η μπουλντόζα δήμου της Θεσσαλονίκης, η οποία θα μεταφέρονταν στην επιχείρηση των ιδιωτών, για να πωληθεί ως «scrap». Όπως διαπιστώθηκε δεν είχε συμπληρωθεί πρακτικό απόσυρσης και καταστροφής, ενώ το ίδιο είχε γίνει με τμήματα του σκαπτικού μηχανήματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο προϊστάμενος και οι δημοτικοί υπάλληλοι είχαν συμφωνήσει με τους ιδιώτες, για να πουλήσουν τον εκσκαφέα για παλιοσίδερα.

Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση στην υπηρεσία και απόπειρα αποδοχής προϊόντων εγκλήματος. Οι εμπλεκόμενοι αφέθησαν ελεύθεροι με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα.