Τρεις από τις πέντε ελληνικές ομάδες βόλεϊ αρνήθηκαν να πάρουν μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς και η ΕΟΠΕ απευθύνθηκε στον ΠΑΟΚ.
Και στον Δικέφαλο, όμως, δείχνουν να μην ενδιαφέρονται για συμμετοχή σε ευρωπαϊκό κύπελλο. Φοίνικας Σύρου, Παμβοχαϊκός και Κηφισιά αρνήθηκαν να δηλώσουν συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και προκειμένου να συμπληρωθούν οι κενές θέσεις η ομοσπονδία ενημέρωσε τα υπόλοιπα σωματεία ότι μπορούν να υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής. Κανονικά η προθεσμία γι αυτές τις δηλώσεις έληγε χθες, ωστόσο μπορεί να δοθεί μία μικρή παράταση.
Στον ΠΑΟΚ ενημερώθηκαν γι αυτή την εξέλιξη, όμως κατά 99% ο Δικέφαλος δεν θα δηλώσει συμμετοχή για διάφορους λόγους. Σε ότι έχει να κάνει με το οικονομικό πέρσι ο ΠΑΟΚ δαπάνησε περισσότερα από 30.000 ευρώ για την παρουσία του στο CEV Cup και φέτος ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα υπάρχει η ίδια οικονομική δυνατότητα. Επιπλέον οι ομάδες που αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους εξοικονομούν χρήμα και δυνάμεις γεγονός που επηρεάζει τον ανταγωνισμό εντός συνόρων.
Άλλωστε, η ίδια η ΕΟΠΕ δίνει τη δυνατότητα στα σωματεία να μην συμμετέχουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα και να μην υφίστανται κυρώσεις (οικονομικές και αποκλεισμού), όπως συμβαίνει με άλλες ομοσπονδίες (χάντμπολ).