Αλλαγή φρουράς έφερε ο β΄γύρος των εκλογών σε πολλές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, με την περιφέρεια να κερδίζει ο πρώην νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, που έλαβε ποσοστό 56,3%.


Στον δήμο Καβάλας η γιατρός Δήμητρα Τσανάκα, που υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ, εξελέγη δήμαρχος με ποσοστό 57,6% και καταγράφεται στην αυτοδιοικητική ιστορία της πόλης ως η πρώτη γυναίκα δήμαρχος. Ο νυν δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, που κατέβηκε ως ανεξάρτητος και έλαβε ποσοστό 42,3% παραδίδει τη «σκυτάλη» ύστερα από δυο θητείες στον δήμο.

Σε «θρίλερ» μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες εξελίχθηκε η αναμέτρηση στον μεγαλύτερο σε έκταση δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, τον δήμο Παγγαίου, όπου νέος δήμαρχος εξελέγη ο επιχειρηματίας Φίλιππος Αναστασιάδης, με ποσοστό 50,08% έναντι 49,9% του απερχόμενου δημάρχου Βασίλη Ξουλόγη.

Στη Δράμα ο απερχόμενος δήμαρχος, επιχειρηματίας Κυριάκος Χαρακίδης συγκέντρωσε ποσοστό 49,18% και έχασε τον δημαρχιακό θώκο από τον αντίπαλό του Χριστόδουλο Μαμσάκο, ο οποίος έλαβε το 50,82% των ψήφων.

Στον δήμο Ξάνθης ο απερχόμενος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος είναι ο νέος δήμαρχος με ποσοστό 51,1%. Αναμετρήθηκε με τον ηλεκτρολόγο μηχανικό Χρήστο Πούλιο, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, που έλαβε ποσοστό 48,8%.

Στον δήμο Κομοτηνής ο νυν δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης εξελέγη από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό 57,11%. Από την πρώτη Κυριακή εξελέγη και ο Βαγγέλης Λαμπάκης στην Αλεξανδρούπολη, λαμβάνοντας ποσοστό 55,4%.