Με τρεις δράσεις ενημερωτικού, παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα για παιδιά και ενηλίκους ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη “Θεσσαλονίκη – Ανάπτυξη – Ανακύκλωση – Απασχόληση” στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος του ΕΣΠΑ 2017 - 2013 “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού”.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 από τις 11:00 έως τις 14:00. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
  • Ενημέρωση των πολιτών γύρω από θέματα ανακύκλωσης και περιβαλλοντικών επιπτώσεων, διαχείρισης αποβλήτων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από δύο κινητές μονάδες του Δήμου στο Λευκό Πύργο (πλησίον του Βασιλικού Θεάτρου) και στην Πλατεία Αριστοτέλους (ύψος Τσιμισκή)
  • Εκδήλωση δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με θέμα το περιβάλλον από εξειδικευμένους επαγγελματίες παιδαγωγούς στην Πλατεία Αριστοτέλους (ύψος Μητροπόλεως, μπροστά από το κινηματοθέατρο “Ολύμπιον”).
Στη διάρκεια των ενημερωτικών δράσεων των κινητών μονάδων θα αναπτυχθούν συζητήσεις και θα διανεμηθεί υλικό με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών γύρω από βασικά ζητήματα που συνδέονται με την ανακύκλωση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για παιδιά, θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες μηδενικής επικινδυνότητας, όπως παζλ, ζωγραφική και εικονικό ψάρεμα. Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους.

Η εκκίνηση των δράσεων στην Πλατεία Αριστοτέλους θα γίνει στις 11.00 θα γίνει στις 11.00 στην Πλατεία Αριστοτέλους (ύψος Μητροπόλεως, μπροστά από το κινηματοθέατρο “Ολύμπιον”) παρουσία των Αντιδημάρχων Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάση Παππά και Οικονομικών, Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Χασδάι Καπόν.