Και φέτος ο δήμος Καλαμαριάς, ευαισθητοποιημένος σε θέματα που έχουν σχέση με τη νέα γενιά αλλά και με σεβασμό στα προβλήματα των συμπολιτών μας, εφαρμόζει το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης Μαθητών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των σχολείων.


Το Γραφείο Παιδείας του δήμου Καλαμαριάς, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες κοινωνικές συνθήκες που έχουν επιφέρει πολύωρη επαγγελματική απασχόληση και των δύο γονέων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα απασχόλησης των νεαρών μαθητών κατά τη διάρκεια απουσίας, κυρίως της μητέρας, από το σπίτι, αλλά και τη μεγάλη ανταπόκριση των εργαζόμενων γονέων κατά την εφαρμογή του προγράμματος τα προηγούμενα χρόνια, προχωρά και φέτος στην υλοποίησή του.

Με το πρόγραμμα διευκολύνεται η εργαζόμενη μητέρα και δίνεται η χαρά στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά, συνευρισκόμενα με συμμαθητές, γείτονες και φίλους τους.

Για το 2014

Η «Δημιουργική Απασχόληση Μαθητών» φέτος πρόκειται να υλοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα από 23 Ιουνίου μέχρι και 22 Αυγούστου και μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές-μαθήτριες των δημοτικών σχολείων του δήμου Καλαμαριάς καθώς και οι μαθητές-μαθήτριες που έχουν τελειώσει το νηπιαγωγείο. 
Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι να εργάζονται και οι δύο γονείς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, εκτός από φύλαξη των παιδιών, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, χορό, γυμναστική, μουσική. 
Για την υλοποίησή του δημιουργούνται τμήματα «Δημιουργικής Απασχόλησης» σε τρία δημοτικά σχολεία του δήμου Καλαμαριάς, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο (στην οδό Τάκη Οικονομίδη 52, στο Καραμπουρνάκι), στο 11ο Δημοτικό (στη Φιλελλήνων 9), στο 13ο Δημοτικό (στην Πλατεία Σκρα - Αρετσού) καθώς και στο 26ο Νηπιαγωγείο (στην οδό Κολοτούρου 10). 

Οι αιτήσεις 

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα από τις 2 μέχρι και τις 13 Ιουνίου, από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι, στην Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Καραμαούνα 1 και Πλατεία Σκρα, προσκομίζοντας φωτοτυπία του Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού στην οποία να εμφαίνονται οι εμβολιασμοί και βεβαίωση εργασίας της μητέρας ή κάρτα ανεργίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 2313-314176.