Στο πλαίσιο δράσεων για την προαγωγή της υγείας, ο δήμος Παύλου Μελά διοργανώνει την Παρασκευή 30 Μαΐου συνέδριο για την πρόληψη και διακοπή της καπνιστικής συνήθειας και Αντικαπνιστικό Φεστιβάλ.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» (Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη) από τις 5 μ.μ. μέχρι 8 μ.μ., ενώ το Αντικαπνιστικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά και στο Κέντρο Πολιτισμού “Χρήστος Τσακίρης” από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις 10.00 το βράδυ, όπου θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δράσεις με στόχο την ενημέρωση για το κάπνισμα.

Συγκεκριμένα θα υλοποιηθούν έκθεση graffiti, θεατρική παράσταση και διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά, προβολή ταινίας, συναυλία, ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιούνται δωρεάν σπιρομετρήσεις σε όσους από τους παρευρισκόμενους το επιθυμούν.

Προσκεκλημένοι είναι εκπρόσωποι δήμων, κοινωνικών φορέων και οργανισμών, εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, επαγγελματίες υγείας και δημότες που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις δράσεις του προγράμματος.

Την οργάνωση του αντικαπνιστικού φεστιβάλ και του συνεδρίου έχει αναλάβει το Τμήμα Υγείας, Κοινωνικών και Προνοιακών θεμάτων του Δήμου Παύλου Μελά. Συνεργαζόμενοι φορείς του προγράμματος είναι ο Δήμος Παύλου Μελά και το Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ».

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ: