Πρόταση για συμμετοχή στην ανασχηματισμένη κυβέρνηση απέρριψε ο Σταύρος Καλαφάτης. Αυτό αποκάλυψε ο διεκδικητής της δημαρχίας της Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Εντάξει».


Αυτό παραδέχτηκε σε δηλώσεις του στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

«Υπήρξε επικοινωνία στο ανώτατο υψηλό επίπεδο, με το Μαξίμου», παραδέχτηκε ο κ. Καλαφάτης. Και πρόσθεσε: «Ήταν μια διερευνητική συζήτηση κι έγινε ξεκάθαρο ότι επιθυμώ να συνεχίσω στο δήμο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, η επιθυμία μου αυτή, εκτιμήθηκε δεόντως», τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε, αν στο μέλλον υπάρχει περίπτωση επανόδου του στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο κ. Καλαφάτης ήταν κατηγορηματικός: «Όχι», είπε! «Συνεχίζω στο δήμο, είναι μια ξεκάθαρη απόφαση, να συνεχίσω στη Θεσσαλονίκη. Εξάλλου, η απόφασή μου να διεκδικήσω το δήμο, δεν είχε ευκαιριακά χαρακτηριστικά. Θα συνεχίσω την παρέμβασή μου για να ΄χουμε μια καλύτερη Θεσσαλονίκη», υπογράμμισε.

"Μικρά τα λάθη, δε θα άλλαζε κάτι"...Ο κ. Καλαφάτης, αναφερόμενος στην διεκδίκηση του δήμου δήλωσε πως δεν αισθάνεται πικραμένος, ότι σέβεται την απόφαση του εκλογικού σώματος κι ευχήθηκε στον Γιάννη Μπουτάρη να τα καταφέρει «για το καλό της πόλης». Όσο για τον λόγο της ήττας, παραδέχτηκε πως «δεν μπορέσαμε να κάνουμε γνωστό το πρόγραμμά μας», αν και, όπως είπε «τηρουμένων των αναλογιών κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια», προσθέτοντας πως εκτιμά ότι «πάλι, δε θα άλλαζε κάτι καταλυτικά» αν είχαν αποφευχθεί κάποια «μικρά λάθη».