Παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια ορεινά προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στη δυτική και νότια χώρα.


Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος και βαθμιαία θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όποτε θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός και βαθμιαία θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όποτε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι πνέου μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και το βράδυ στο Ιόνιο ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός και βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπθυχτούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 16 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος και βαθμιαία θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Κεφαλονιά ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Δευτέρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια ανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία στα νότια.