Μπορεί η πρώτη έρευνα, από την Οικονομική Αστυνομία, να μην απέδωσε τίποτα, όμως ο εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, Αργύρης Δημόπουλος, επιμένει. Βάζει στο παιχνίδι τον ΣΔΟΕ...


Ζήτησε τη διενέργεια δεύτερης προκαταρκτικής εξέτασης για τα επιμορφωτικά προγράμματα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Ανέθεσε την δικογραφία στο ΣΔΟΕ ζητώντας να πραγματοποιηθεί διαχειριστικός έλεγχος σ' όλα τα επιμορφωτικά προγράμματα του ΟΑΕΔ στο Ιπποκράτειο, αλλά και σε άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, από την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας προέκυψαν ατασθαλίες, καθώς τα παραστατικά ήταν ελλιπή. Δεν τηρήθηκαν οι σχετικές εγκύκλιοι του ΟΑΕΔ και δεν έχουν καταχωρηθεί εισιτήρια και άλλες αποδείξεις για τη διατροφή και τη διαμονή του κάθε καταρτιζόμενου. Δεν είχε γίνει κανένας έλεγχος στα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από τον Λογαριασμό Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΛΑΕΚ) που διαχειρίζεται ο ΟΑΕΔ με στόχο την επαγγελματική κατάρτιση εργαζομένων.

Η έρευνα άρχισε πριν τρεις μήνες, μετά από καταγγελία γιατρού, σύμφωνα με την οποία, τα χρήματα που προορίζονται για την επιμόρφωση γιατρών καταλήγουν στις τσέπες υπαλλήλων που δεν έχουν σχέση με την ιατρική. Με βάση την καταγγελία ο εισαγγελέας παρήγγειλε την πρώτη προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της "απιστίας στην υπηρεσία", της "υπεξαίρεσης" και της "παράβασης καθήκοντος", σε βαθμό κακουργήματος.