Η Παιδική Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης «Θεάτρου Όραμα» ανεβάζει τη θεατρική παράσταση «Και ξαφνικά κάποιος είπε: Παίζουμε θέατρο;» του Βασίλη Αναγνώστου, το Σάββατο 31 Μαΐου στις 20.30, στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης.


Η σκηνοθεσία ανήκει στη Βάντα Ερμείδου, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Γιατί το παιδί που κρύβεται μέσα στον καθένα μας έχει το δικαίωμα στη χαρά της συμμετοχής και της δημιουργίας.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα:

Ο Βασίλης Αναγνώστου γεννήθηκε στο Σκουτάρο της Λέσβου, αλλά τα παιδικά και νεανικά του χρόνια τα έζησε στη Νέα Ερυθραία. 
Σπούδασε στη Σχολή Ηλεκτρονικών του Σιβιτανιδείου Ιδρύματος, στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και στη Σχολή Ανωτέρων Θεωρητικών του Εθνικού Ωδείου και του Ωδείου «Ν. Σκαλκώτας».
Τα τελευταία είκοσι χρόνια ζει στη Μυτιλήνη, όπου εργάζεται στη λαϊκή επιμόρφωση, ενώ παράλληλα διδάσκει μουσικοπαιδαγωγικά σε σεμινάρια.

Η πρώτη του λογοτεχνική απόπειρα έγινε το 1988 με τη συλλογή διηγημάτων: «Ιστορίες γι’ αγρίους» (εκδόσεις Οδυσσέας). Ακολούθησαν «Το καλό τραγούδι ζητάει το δίκηο του: 24 τραγούδια» (έκδοση της Εταιρείας Αιολικών Μελετών 1991), «Ακόμα κι ένα λάθος κάν' το σωστά» (Άγκυρα 1997), «Παρέα με τ’ άστρα στης μουσικής τα κάστρα» (Δόμος 2001), «Και ξαφνικά κάποιος είπε: Παίζουμε Θέατρο» (Άγκυρα 2006).

Στίχοι του μελοποιημένοι από τον Τάκη Βούη, περιλαμβάνονται στο LP «Τι καλά που θα 'τανε» (Λύρα 1991) και στο CD «Πατώντας σε δυο βάρκες» (DIODIM 1995).

Στα μέσα του Δεκέμβρη του 2007 κυκλοφόρησε από το Πολύτροπο το CD «Θησέας που επιστρέφει» (μουσική: Τάκη Βούη) στο οποίο υπάρχουν τρία τραγούδια σε στίχους του, ερμηνευμένα από το Μανώλη Μητσιά, την ΕmiΙia Ottaviano και το συνθέτη.

Πρόσφατα ίδρυσε με άλλους «Αεί Παίδες» της Μυτιλήνης την ομώνυμη παιδαγωγική-πολιτιστική κίνηση.
Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://aeipaides.bΙοgspοt.cοm/