Σειρά δράσεων κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΑΥΘ αποφάσισε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, όπου σηζητήθηκαν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη Θεσσαλονίκη.


Η ΠΕΔΚΜ αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη, καθώς και στην πολιτική ηγεσία της χώρας, μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που απέρριψε την προσφυγή του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ κατά της αποκρατικοποίησης.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Σίμος Δανιηλίδης, ενημέρωσε τα μέλη του Οργάνου και της Επιτροπής ότι αμέσως μετά την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, η ΠΕΔΚΜ, με έγγραφά της, ζήτησε ακρόαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της και μέλη της Επιτροπής, να επιδώσουν τα αποτελέσματα του τοπικού δημοψηφίσματος και να ζητηθεί η παρέμβαση του κ. Παπούλια για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος.

Επίσης, η ΠΕΔΚΜ ζήτησε ανάλογη συνάντηση από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρόεδρο και τα μέλη του προεδρείου της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων, τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, ενώ, παράλληλα, με την συνδρομή του Γραφείου Βρυξελλών της ΚΕΔΕ, προετοιμάζονται συναντήσεις με το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης.

Οι συναντήσεις με τον κ. Βενιζέλο, και με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ κ.κ. Μανιατόπουλο και Εμίρη, έχουν κλειστεί, και αναμένετα, εντός των αμέσως προσεχών ημερών, ο καθορισμός των ημερομηνιών και των υπολοίπων συναντήσεων.