Ο Αλέξανδρος Τζιόλης μιλάει για όλους και για όλα.

Ο Κατερινιώτης ποδοσφαιριστής που προετοιμάζεται για το Mundial της Βραζιλίας, σχολίασε τη φετινή χρονιά σε συνέντευξη που παραχώρησε και φιλοξενείτε στο σημερινό φύλλο των "ΣΠΟΡ του Βορρά", ενώ δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στην πρώην ομάδα του (την Καϊσέρισπορ) αλλά και τον Αγγελο Αναστασιάδη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του διεθνή άσου.

-Περίμενες διαφορετικά την πρώτη χρονιά σου στον ΠΑΟΚ;
«Συνολικά η ομάδα περίμενε περισσότερα πράγματα από τη σεζόν που πέρασε. Εγώ δεν πήγα δανεικός επειδή απογοητεύτηκα. Επαιξα πολλά ματς στο πρώτο μισό της σεζόν αλλά τον Ιανουάριο έγιναν κάποιες κινήσεις που μου έδειξαν ότι ίσως ήταν καλύτερα να παίξω κάπου αλλού. Δεν άλλαξε κάτι στο μυαλό μου για τον ΠΑΟΚ. Τώρα θα επιστρέψω με την ίδια όρεξη για να προσφέρω και να βοηθήσω να πετύχει η ομάδα τους στόχους της».

- Θεωρείς δεδομένο ότι επιστρέφεις ή θα σκεφτείς κι άλλες λύσεις;
«Οχι επιστρέφω κανονικά. Εχω συμβόλαιο και θα το τιμήσω. Η ομάδα μου είναι ο ΠΑΟΚ και αυτό θεωρώ ότι είναι δεδομένο».

-Τι έλειψε από τον φετινό ΠΑΟΚ και δεν μπόρεσε να πετύχει τους στόχους τους;
«Πολλά μπορείς να πεις γι’ αυτό. Για μένα o στόχos πρέπει να είναι ο ΠΑΟΚ να φτάσει να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Τότε θα έρθουν και οι τίτλοι. Οι τίτλοι δεν έρχονται με το ζόρι. θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα Τότε θα έρθουν και οι τίτλοι. Αυτό που είναι πιο στενάχωρο είναι ότι μετά από ένα χρόνο η ομάδα δεν προόδευσε. 
Ο ΠΑΟΚ απέτυχε να αποκτήσει κάποια βάση και μοιάζει να ξεκινάει πάλι από την αρχή. Από το μηδέν… Σαν να χάθηκε ένας χρόνος. Δεν στέκομαι στην απώλεια του Κυπέλλου. Οταν παίζεις έναν τελικό, μπορείς να κερδίσεις, αλλά μπορείς και να χάσεις. Δεν βλέπω τη χρονιά σαν αποτυχία επειδή δεν κέρδισε ο ΠΑΟΚ κάποιον τίτλο, αλλά επειδή δε μου φαίνεται να έχει γίνει κάποια πρόοδος από πέρυσι. Δεν έχω την αίσθηση ότι υπάρχει ένας κορμός και θα γίνουν κάποιες προσθετικές κινήσεις, αλλά ότι θα γίνει μία ομάδα πάλι από την αρχή. Πιστεύω ότι οι υπεύθυνοι της ομάδας ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να βρει ο ΠΑΟΚ τον σωστό δρόμο».

-Πλέον υπάρχει και ένας νέος προπονητής στην ομάδα, ο Αγγελος Αναστασιάδης
«Ο κ. Αναστασιάδης έχει δείξει το έργο του μέσα στα γήπεδα. Ειδικά στον ΠΑΟΚ έχει ζήσει πολλά χρόνια και έχει πετύχει πολλά. Ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις, ξέρει καλά τα κατατόπια. Είναι θετικό ότι ανέλαβε νωρίς την ομάδα και έτσι έχει περισσότερο χρόνο να ετοιμάσει το πλάνο του και να φτιάξει την ομάδα όπως θέλει. Του εύχομαι και εγώ καλή επιτυχία, αλλά νομίζω ότι ξέρει καλύτερα από τον καθένα μας τον ΠΑΟΚ…».

-Και η Εθνική;

«Καταρχάς ήταν επιτυχία ότι προκριθήκαμε σε ένα παγκόσμιο Κύπελλο, θα πάμε να το ευχαριστηθούμε κι εμείς και όλοι οι Ελληνες. Πρέπει να ξέρουν όλοι ότι θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό. Σε πρώτη φάση ο στόχος είναι η πρόκριση από τον όμιλο, αλλά ξέρουμε ότι ρεαλιστικά έχουμε δύσκολο έργο. Στο όμιλό μας έχουμε καλές ομάδες, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».