Υπέρ της μεταβίβασης του 30% των εκτάσεων των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, της μαρίνας Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά Αττικής (Μητροπολιτικός πόλος Ελληνικού-Αγίου Κοσμά)
στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), τάσσεται η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι Σύμβουλοι απέρριψαν τις αιτήσεις των Δήμων Ελληνικού – Αργυρούπολης και Αλίμου, της Ιεράς Μητρόπολης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βάρης και Βουλιαγμένης, καθώς και δέκα κατοίκων του Ελληνικού που στρέφονταν κατά της μεταβίβασης, κρίνοντας ότι οι ισχυρισμοί τους είναι αβάσιμοι και πως οι πράξεις που προσβάλλονται δεν έχουν επενέργειες για τους προσφεύγοντες στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και δεν μπορούν να ελεγχθούν από τους συμβούλους Επικρατείας.

Ωστόσο, οι σύμβουλοι Επικρατείας αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να κρίνουν και πάλι το όλο ζήτημα εφόσον εκδοθούν νέες αποφάσεις της Πολιτείας σχετικά με την μεταβίβαση, σχεδιασμό έργων, κ.λπ. και φυσικά εφόσον υπάρξουν  και νέες προσφυγές των ενδιαφερόμενων στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Αναλυτικότερα, με αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων,  μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ για 99 χρόνια  5.249.873 τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.) του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, 426,011 τ.μ. του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας του Αγίου Κοσμά, 529.792 τ.μ. του πρώην Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας και έκταση 4.850 τ.μ. στην χερσόνησο του Αγίου Κοσμά  (εξοχικό κέντρο Ακρωτήρι  έκτασης 670 τ.μ., στεγασμένοι χώροι 160 τ.μ., κ.λπ.).

Στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάστηκαν τα δικαιώματα πλήρους κυριότητας, νομής και κατοχής των επίμαχων ακινήτων  κατά ποσοστό 30% εξ αδιαιρέτου.