"Εκλογικά" τα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Δευτέρα 26 Μαΐου 2014) εφημερίδων:


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Η νύχτα των φαβορί

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, ο Απ. Τζιτζικώστας είναι ο μεγάλος νικητής της χθεσινής βραδιάς, αφού σάρωσε συγκεντρώνοντας ποσοστό πάνω από 70%. Η εφημερίδα χαρακτηρίζει μεγάλη και τη νίκη του Γ. Μπουτάρη ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει στο δεύτερο γύρο το 58% των ψηφοφόρων που πήγαν στην κάλπη.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ηττα για όλους"

Η εφημερίδα γράφει "ο Τσίπρας πρώτος αλλά χωρίς δυναμική εξουσίας. Ο Βενιζέλος κάτω από τον πήχη του 10% (που ο ίδιος έθεσε). Τρίτο κόμμα πλέον η Χρυσή Αυγή με «ελεγχόμενη» άνοδο".

ΕΘΝΟΣ: "Μήνυμα σε όλους"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αποδέκτες πολλαπλών μηνυμάτων είναι οι ηγεσίες της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Από τις κάλπες των ευρωεκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε νικητής, αλλά με ποσοστό που δεν συνιστά απειλή για τη σταθερότητα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πούτιν: απέτυχε το όραμα της Παγκόσμιας Κυβέρνησης"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Ρώσος Πρόεδρος κυρίαρχος σε Ευρώπη και Ευρασία μετά τις εκλογές σε Ε.Ε. - Ουκρανία καταστρέφοντας τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ισχυρό μήνυμα για αλλαγή πολιτικής"

Η εφημερίδα γράφει ότι "η κυβέρνηση αντέχει παρά τις απώλειες της ΝΔ. Διορθωτικές κινήσεις από το Μαξίμου και προετοιμασία για ανασχηματισμό. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να συγκροτεί δύναμη ανατροπής. Πάνω από τα δημοσκοπικά ποσοστά η Ελιά".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Αριστερά για πρώτη φορά!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ανεξαρτήτως της διαφοράς, η οποία ούτως ή άλλως είναι σημαντική, πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα κόμμα της Αριστεράς αναδεικνύεται πρώτη δύναμη σε εκλογές. Αυτή η εξέλιξη από μόνη της είναι ιστορικό στοιχείο πολιτικής ανατροπής".

ΕΣΤΙΑ: "Ο μεγάλος νικητής ήταν ο λαϊκισμός"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ό,τι έπραξαν οι πολίτες το 2009 στις ευρωεκλογές και εν συνεχεία στις εθνικές εκλογές, επανέλαβαν και χθες. Νικητής των ευρωεκλογών ήταν ο λαϊκισμός, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον τόπο".

Η ΑΥΓΗ: "Ιστορική νίκη της Αριστεράς"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ορόσημο στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας αποδείχθηκε η χθεσινή ημέρα, καθώς η Αριστερά πέτυχε για πρώτη φορά διπλή νίκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτος στην πανελλαδική αναμέτρηση των ευρωεκλογών με περίπου τέσσερις μονάδες διαφορά και κέρδισε την Περιφέρεια Αττικής με τη Ρένα Δούρου".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Πρώτη φορά Αριστερά"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένα νέο κεφάλαιο γράφεται από χθες στην ιστορία του τόπου, καθώς οι πολίτες έστειλαν σαφές μήνυμα στήριξης της Αριστεράς. Ταυτόχρονα καταδίκασαν ηχηρά τα κόμματα που ασκούν τη σκληρή μνημονιακή πολιτική. Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ έχασαν περισσότερες από δέκα μονάδες και πλέον πρωταγωνιστής στις εξελίξεις καθίσταται ο ΣΥΡΙΖΑ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μήνυμα στην κυβέρνηση χωρίς ψήφο ανατροπής"

Η εφημερίδα γράφει "ισχυρό μήνυμα προς τη Ν.Δ. και εν μέρει προς την «Ελιά», που όμως δεν μεταφράστηκε σε ψήφο ανατροπής, συνιστούν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε μεν νίκη, αλλά όχι ευρείας έκτασης, που θα μπορούσε να αμφισβητήσει την πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης συνεργασίας, υποψήφιοι της οποίας επικράτησαν στη συντριπτική πλειονότητα των περιφερειών".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σταθερότητα και δουλειά

Η εφημερίδα μεταφράζει έτσι το μήνυμα των ψηφοφόρων.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Τάση επανασυσπείρωσης δυνάμεων στο ΚΚΕ"

Η εφημερίδα σημειώνει "δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και του β΄γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Πάνω από 6% το ποσοστό του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, που μεταφράζεται στην εκλογή, με βάση αυτό το αποτέλεσμα, 2 ευρωβουλευτών".

ΤΑ ΝΕΑ: "Νίκη χωρίς ανατροπή. Τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καθαρή νίκη -χωρίς όμως την πολιτική ανατροπή που επιζητούσε- πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη των ευρωεκλογών. Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών μέσα στον Ιούνιο απομακρύνθηκε οριστικά - πράγμα που σημείωσαν στις δηλώσεις τους τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Βαγγέλης Βενιζέλος".

ESPRESSO: Τρόμος για το τέρας του Βορείου Αιγαίου

Η εφημερίδα αναφέρεται στο ρήγμα της Ανατολίας το οποίο, όπως λέει, αρχίζει να βρυχάται.

Kontranews: "Πρώτος ο Αλέξης με 26,6%"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε σκληρή μάχη με τη Γερμανίδα καγκελάριο, την τρόικα, τους ξένους δανειστές, τους βαρώνους, τους νταβατζήδες, όλα τα κανάλια, όλες τις εφημερίδες, τους ψευτοδημοσκόπους, μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας, πολιτικών εκβιασμών και μαϊμούδες κόμματα!".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Μήνυμα αλλαγής πολιτικής χωρίς προσφυγή σε κάλπες"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εκλογικό προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά χωρίς δυναμική ανατροπής, όπως επιδίωκε η ηγεσία της, ανέδειξαν χθες οι κάλπες των ευρωπαϊκών εκλογών".