Και η Πόπη Καλαϊτζή σήμερα, μετά τον Γιάννη Ιωαννίδη χθες, προέβη σε σκληρές δηλώσεις ενόψει του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών κάνοντας λόγο για «παιδιά του κομματικού σωλήνα».

Σε συνέντευξη που έδωσε η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Πόπη Καλαϊτζή στον ραδιοφωνικό σταθμό ΝΕΡΙΤ Μακεδονίας και στο δημοσιογράφο Ξάνθο Χύτα τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Δεν χρωστάω χάρη σε κανένα κομματικό μηχανισμό, δεν έχω υπάρξει σε κομματική θέση, δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ από κρατική θέση, δεν παρακάλεσα να διοριστώ ποτέ και πουθενά. Χρωστάω μόνο ένα ‘’ευχαριστώ’’ στον Γιάννη Ιωαννίδη, του οποίου είμαι προσωπική επιλογή, στην οικογένειά μου και στους φίλους μου που ήταν δίπλα μου ανιδιοτελώς. Δεν θα μου κουνούν εμένα το δάχτυλο τα παιδιά του κομματικού σωλήνα, που η μοναδική επαγγελματική τους απασχόληση είναι να τριγυρνάνε από θέση σε θέση. Πολλοί από αυτούς που βρίσκονται σήμερα στο συνδυασμό που στηρίζεται από τους ΑΝΕΛ, ξέρουμε όλοι από την εποχή που ήμουν εγώ παιδί ότι η μόνη τους ιδιότητα είναι το κόμμα. Καλώ τις 450.000 πολίτες που καταψήφισαν τη διοίκηση Τζιτζικώστα να συστρατευτούν μαζί μας, ώστε να αλλάξουμε το σύστημα. Το σύστημα βρίσκεται απέναντί μας και είναι γνωστό σε όλους ότι συγκρούστηκα μαζί του όταν είχα την εξουσία και όχι για να τη διατηρήσω».