-->Ένταση επικράτησε έξω από το Μουσείο Μπενάκη λίγο πριν από την έναρξη της ομιλίας του προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά την προεκλογική συγκέντρωση της Ελιάς, όταν ομάδα μικροομολογιούχων άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Αμέσως η ομάδα ασφαλείας του χώρου τους απομάκρυνε από το αίθριο του Μουσείου.

Ομάδα συγκεντρωμένων συνέχισε να φωνάζει συνθήματα κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ καταλογίζοντάς του ότι εξαιτίας του έχασαν τις αποταμιεύσεις τους με το κούρεμα που υπέστησαν τα ομόλογά τους με το PSI. Από την ένταση που προκλήθηκε σημειώθηκαν τέσσερις προσαγωγές.

Ο κ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφερόμενος στο περιστατικό χαρακτήρισε τέτοιες συμπεριφορές κατά τη διάρκεια προεκλογικών εκδηλώσεων ως «φασίζουσες». Παραδέχθηκε, πάντως, ότι κάποιοι μικροομολογιούχοι αδικήθηκαν την περίοδο του παγκόσμιου εκβιασμού,  κάποιοι, όπως τόνισε για το γενικό καλό.

«Ζητάνε από εμένα τα ρέστα για την παρενέργεια» είπε ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος για την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών λέγοντας ότι την περίοδο εκείνη έκανε ό,τι μπορούσε για να γλυτώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία.