Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδά υπόθεση απάτης σε βάρος 32χρονου ιδιοκτήτη αυτοκινήτου, το οποίο εκλάπη από τον υποψήφιο αγοραστή, λίγο πριν από τη μεταβίβασή του.


Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία με βάρος 23χρονου ημεδαπού, με τις κατηγορίες της απάτης και της κλοπής.

Προηγήθηκε καταγγελία του 32χρονου ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, σύμφωνα με την οποία, την Τετάρτη, κατά την έξοδό του από κατάστημα ΚΕΠ όπου πήγαν με τον υποψήφιο αγοραστή για να εκδώσουν τα απαιτούμενα έγγραφα και να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες για τη μεταβίβαση του οχήματος, διαπίστωσε ότι το προς πώληση αυτοκίνητο δε βρισκόταν στο σημείο όπου το είχε σταθμεύσει.

Ο υποψήφιος αγοραστής τον ενημέρωσε ότι το αυτοκίνητο πήραν συνεργάτες του και αφού του κατέβαλε μέρος του χρηματικού αντιτίμου που είχαν συμφωνήσει, του είπε ότι το υπολειπόμενο ποσό θα του το έδινε την επόμενη μέρα.
Ζήτησε μάλιστα από αυτόν να μεταβεί την επομένη σε μάντρα αυτοκινήτων που δήθεν διατηρούσε στην περιοχή του Καλοχωρίου, προκειμένου να διευθετήσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες.

Την απάτη σε βάρος του ο 32χρονος την αντιλήφθηκε την επομένη, όταν και διαπίστωσε ότι η μάντρα αυτοκινήτων που υποτίθεται ότι διατηρούσε ο δράστης ήταν ανύπαρκτη, ενώ το κινητό τηλέφωνο του υποψήφιου αγοραστή συνεχώς απενεργοποιημένο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 23χρονου υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.