Στην πιο κρίσιμη στιγμή της πιο μεγάλης μάχης βρίσκεται η χώρα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, κατά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Σύνταγμα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, βγαίνουμε από τα μνημόνια και την κρίση, «αλλά κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στο χάος» και πρόσθεσε: «Δεν θα τους αφήσουμε. Δεν γυρίζουμε πίσω».

«Θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση, τώρα που θα πάρουμε στο τέλος του καλοκαιριού την τελική ρύθμιση του χρέους» πρόσθεσε και ρώτησε «γιατί πάλι αστάθεια και αβεβαιότητα;». Εκτίμησε ότι αυτό γίνεται «γιατί τώρα δίνουν τελευταία τους μάχη να μην ξεκολλήσει η χώρα από την κρίση» και ανέφερε: «Όλες οι απίστευτες ασυναρτησίες που λένε αρκούν για να δημιουργήσουν ξανά κίνδυνο να βγούμε από το ευρώ. Ο καθένας από εσάς με την ψήφο του πρέπει να αποτρέψει τον κίνδυνο επιστροφής στην αβεβαιότητα» είπε. Επανέλαβε, δε, πως δεν θα υπάρξουν ούτε νέα μέτρα ούτε νέο μνημόνιο και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνω τη στεναχώρια σας κ. Τσίπρα. Τι θα γίνετε τώρα χωρίς μνημόνιο;».

«Μόνο έναν ατύχημα μπορεί να πάει ξανά πίσω στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί στην Ελλάδα» επανέλαβε και αφού αναφέρθηκε στην επιδίωξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές είπε: «Θέλετε να προκληθούν πρόωρες εκλογές, αστάθεια και αβεβαιότητα; Εσείς θα αποφασίσετε. Θα αφήσουμε κάποιους να προκαλέσουν πρόωρες εκλογές;».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε ξανά στο ζήτημα της χαλαρής ψήφου, τονίζοντας πως «τώρα έχει γίνει ο μεγαλύτερος κίνδυνος». «Ας μην παίξει κανείς το παιχνίδι εκείνων που φέρνουν την αστάθεια, τον φόβο και τον πανικό» είπε και ανέφερε πως «εκείνοι ζητούν πρόωρες εκλογές, εγώ καινούργιο Σύνταγμα για τον τόπο».

Επιτιθέμενος και προσωπικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σαμαράς σημείωσε: «Ο κ. Τσίπρας ζήτησε την ψήφο του λαού για να ρίξει την κυβέρνηση. Σε αυτή την ακραία και επικίνδυνη συμπεριφορά ο ελληνικός λαός είναι ο μόνος που μπορεί να απαντήσει. Θέλετε αστάθεια; Θα πάει η χώρα μπροστά; Θα βγούμε από την κρίση; θα μείνουμε σε πορεία σταθερή ή θα πάμε πίσω στην κρίση; Θα κάνουμε το τελευταίο βήμα λίγο πριν την κορυφή ή θα κυλήσουμε πίσω. Σας χρειάζομαι μαζί μου. Μην επαναπαυτείτε στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ήλθε η ώρα να στείλετε το δικό σας μήνυμα: Δεν γυρίζουμε πίσω, δεν μπορεί η Ελλάδα να γυρίσει πίσω. Δεν υπάρχει χώρος για χαλαρή διάθεση. Σας θέλω δίπλα μου, σας θέλω μαζί μου. Σας θέλω να δώσουμε ένα μάθημα σε εκείνους που φανατίζουν σ΄ αυτούς που λαϊκίζουν, σε αυτούς θέλουν να γεμίσουν την χώρα λαθρομετανάστες».

Κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λέει ψέματα για τα περί νέου μνημονίου, πρόσθεσε: «Τι μας λένε ότι θα σκίσουν τα μνημόνια. Εγώ τα σκίζω δύο χρόνια τώρα, μήνα – μήνα, μέρα με τη μέρα». Απαντώντας, δε, στην επισήμανση από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η Αριστερά δεν κυβέρνησε ποτέ, είπε: «Μας λένε με θράσος: το κόμμα μας δεν κυβέρνησε ποτέ και δεν ευθύνεται για την κρίση. Το κόμμα τους δεν κυβέρνησε αλλά παντού χωμένο ήταν στα προνόμια, στο κράτος, στις συντεχνίες και γι αυτό αντιδρούν λυσσαλέα σε κάθε μεταρρύθμιση».

Απάντησε και στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, λέγοντας: «Μας λένε ότι κάναμε την Ελλάδα πειραματόζωο. Τους απαντώ: εκείνοι ήθελαν την χώρα να γίνει Βενεζουέλα και Αργεντινή. Εμείς αυτά τα πειράματα τα αποφύγαμε. Ακολούθησε τον ευρωπαϊκό δρόμο που ακολούθησε η Πορτογαλία και η Ιρλανδία που βγαίνουν από τα μνημόνια. Και η Ελλάδα τώρα βγαίνει από τα μνημόνια και κάποιοι δεν θέλουν».

Αφού μίλησε για εμπόρους του ανθρώπου πόνου, που χαίρονται όταν ανεβαίνει η ανεργία, αναφέρθηκε για άλλη μία φορά στο ζήτημα της αποκατάστασης των αδικιών. «Βιάζομαι να βγούμε από την κρίση για να αποκαταστήσουμε όλες τις αδικίες» είπε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην αντιπαράθεση που έχει προκύψει με αντικείμενο τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. «Είναι τέτοια η απόγνωσή τους, που μέχρι και από τη Χρυσή Αυγή εκλιπαρούν τώρα στήριξη» σημείωσε, κάνοντας λόγο για κατάντια.