earth1.jpg
Με μια ματιά τα προγραμματισμένα πολιτικοοικονομικά γεγονότα της ημέρας:

 

Από τις 09.00, στο πλαίσιο της Ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιείται, σήμερα, Πέμπτη 8 Μαΐου 2014, στη Θεσσαλονίκη, Διάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Στη διάσκεψη θα προεδρεύσει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι εργασίες της Διάσκεψης θα διεξαχθούν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Στην πρώτη συνεδρία της Διάσκεψης, με θέμα «2004-2014: Δέκα Έτη Διεύρυνσης και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης των Δυτικών Βαλκανίων». Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και δεύτερη συνεδρία, με θέμα «Πέρα από την Ατζέντα της Θεσσαλονίκης: Διασυνδεσιμότητα στους τομείς Μεταφορών και Ενέργειας».

09.00 Συνέντευξη Τύπου του Παν. Καμμένου στο Μακεδονία Παλάς.

09.00 Ημερίδα στο ΠΑΜΑΚ με θέμα “Η ευρωπαϊκή ταυτότητα και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

09.00 Εθελοντική αιμοδοσία στο ΑΠΘ.

09.30 Στο Ζάππειο Μέγαρο θα μεταβεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκειμένου να παραστεί στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να παρακολουθήσει την παρουσίαση του θέματος του Συμβουλίου, «Οι σύγχρονες προκλήσεις οδικής ασφάλειας για την έξυπνη ανάπτυξη υποδομών». Στις 12.00 θα δεχθεί την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνελεύσεως του Συμβουλίου της Ευρώπης κυρία Anne Brasseur, συνοδευόμενη από την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας. Στις 13.00 θα δεχθεί τον υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφορο Φωκαϊδη, συνοδευόμενο από τον Έλληνα ομόλογό του κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο. Στις14.00 ο κ. Παπούλιας θα δεχθεί την Υπουργό Τουρισμού κυρία  Όλγα Κεφαλογιάννη. 

11.00 Συνέντευξη Τύπου του ΚΘΒΕ για τη σύλληψη του καλλιτεχνικού διευθυντή Γ. Βούρου.

11.30 Συνέντευξη Τύπου του ΒΕΘ για τη βιοτεχνία εν μέσω κρίσης.

12:00 Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

12:15 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία του Αmerican Hellenic Institute (AHI) με επικεφαλής τον πρόεδρό του. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί  στη Βουλή  (Ισόγειο,  Γραφ. αρ. 70).

12.30 Συνέντευξη Τύπου στον ΟΛΘ για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

13.00 Συνέντευξη Τύπου εν… πλω των Πειρατών για τη Θεσσαλονίκη – Παρουσίαση των θέσεων της παράταξης.

14.00 Εγκαινιάζεται το κέντρο υποδοχής αστέγων στη Θεσσαλονίκη.

15.00 Ημερίδα για την εμπορία παιδιών, από το “Χαμόγελο του Παιδιού”.

15.30 Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, θα παραχωρήσει συνέντευξη στους εκπροσώπους του Τύπου

15.30 Συνέδριο με θέμα “Η άλλη Θεσσαλονίκη – Η ένταξη της υπαίθρου στην τουριστική εμπειρία του CITY BREAK”, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

19:00 Εκδήλωση της Ελιάς με θέμα Οικονομία και Κοινωνική Συνοχή» στο ξενοδοχείο Caravel. Ομιλητές: Φ. Γεννηματά, Φ. Σαχινίδης, Π. Παναγιωτόπουλος, Γ. Τούντας, Χ. Σκαμνάκης.

19.30 Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, στην πλατεία Ναυαρίνου.

19:30 Εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Υποστήριξης της Υποψηφιότητας του Αλ. Τσίπρα για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο θέατρο Ακροπόλ με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

19.30 Εγκαίνια της 11ης Διεθνούς Εκθέσεως Βιβλίου στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ – Helexpo. Τιμώμενη χώρα το Ισραήλ.

20.00  Εκδήλωση της δημοτικής παράταξης “Θεσσαλονίκη – Ανοικτή Πόλη”. Βραδιά ανάγνωσης λογοτεχνικών κειμένων, στην ταράτσα του Βασιλικού Θεάτρου της Θεσσαλονίκης.

20:30 Ομιλία του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα σε συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.