Τρισευτυχισμένος είναι, απόψε, ο Γιάννης Μπουτάρης. Θεωρεί μεγάλη δικαίωση τη νέα εκλογή του στο δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης.


Ο Μπουτάρης πανηγύρισε, με υψωμένη γροθιά, τη νίκη, την ώρα που οπαδοί του, άνοιγαν σαμπάνιες, για τη μεγάλη νίκη.



Δίπλα του, ήταν τα εγγόνια του και η κόρη του. Κι ο Γιάννης Μπουτάρης δεν τους ξέχασε, όταν άρχισε να μνημονεύει, έναν προς έναν, όσους ήθελε να ευχαριστήσει γι αυτήν την πορεία. Και να ποιους ευχαρίστησε έναν προς έναν:



«Ευχαριστώ ακόμη:
Τα παιδιά μου και τη σύντροφό μου
Όλους τους υποψήφιους της “Πρωτοβουλίας” για τον αγώνα που δώσαμε
Τους αγαπημένους φίλους μου
Τους συνεργάτες μου στην προεκλογική εκστρατεία και ιδιαίτερα την κόρη μου, τη Φανή, τον Πάνο, τον Ρόδη, τον Παναγιώτη, την Ξένια και όλους όσους ακόμη δε θυμάμαι τα ονόματά τους αυτήν τη στιγμή.
Τους συνεργάτες μου στον Δήμο, απ' τον Θωμά, την Έλλη, τη Στέλλα και τον Δημήτρη, μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο. Δούλεψαν όλοι κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και κατάφεραν να ασκεί ο Δήμος άψογα το έργο του και όλη αυτήν την περίοδο.
Τέλος, ευχαριστώ το προσωπικό του γραφείου μου, την Άννα την μικρή και τη μεγάλη, την Ελένη, την Αλεξία, το Νίκο, την Αντιγόνη, το Λεωνίδα, τη Ζώγια και φυσικά τη Δορυλαία. Βέβαια, τον Κοσμά, τον Κώστα, τον Γρηγόρη, τον Βαγγέλη και τον Λευτέρη.
Τελευταίο, αλλά ιδιαίτερα, άφησα τον Απόστολο, τον γνωστό δικηγόρο, πανεπιστημιακό, ονειροπόλο, αλλά και αυτόν που εισήγαγε στον Δήμο την έννοια της Χρηστής Διοίκησης. Έχουμε δρόμο ακόμη, Αποστολάκο μου», είπε.