Οδηγίες για τον τρόπο διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας κατά τις επαναληπτικές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η επαναληπτική αυτή ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 25 Μαΐου 2014, θα διενεργηθεί μόνο μεταξύ των υποψήφιων περιφερειαρχών και των υποψήφιων δημάρχων -όπου δεν προέκυψε νικητής- των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους.

Σύμφωνα με το υπουργείο:

1. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας που χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη ψηφοφορία (18.5.2014), με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής.
2. Η ψηφοφορία θα αρχίσει την 07.00 ώρα και θα λήξει την 19.00 ώρα.
3. Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία, ο εκλογέας δεν σημειώνει σταυρό προτίμησης σε κανέναν υποψήφιο σύμβουλο, δεδομένου ότι, η ψηφοφορία αυτή επαναλαμβάνεται μόνο ανάμεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες και τους υποψήφιους δημάρχους των δύο (2) συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία.
Οι συνδυασμοί που θα συμμετάσχουν στην επαναληπτική ψηφοφορία, οφείλουν να παραδώσουν έγκαιρα τον απαραίτητο αριθμό ψηφοδελτίων στους οικείους δημάρχους, προκειμένου οι τελευταίοι να εφοδιάσουν όλα τα εκλογικά τμήματα της περιφέρειάς τους.
Υπενθυμίζεται τέλος ότι την Κυριακή, ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, τα καταστήματα των ΟΤΑ πρέπει να παραμείνουν ανοικτά έως την ολοκλήρωση της μετάδοσης των αποτελεσμάτων από όλα τα εκλογικά τμήματα της περιοχής που εκτείνεται η χωρική τους αρμοδιότητα.