Στην παλαιοκομματική λογική με την οποία αντιμετωπίζει τις δημοτικές εκλογές ο Γιάννης Μπουτάρης άσκησε κριτική ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, στη διάρκεια της ραδιοφωνικής συζήτησής τους σήμερα το πρωί στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη».


«Κολλημένος στα παλιά, ο Γιάννης», ήταν το σχόλιο του κ. Καλαφάτη στην επιμονή του Γιάννη Μπουτάρη να συζητά για το αν ο δήμος Θεσσαλονίκης θα βαφτεί μπλε ή πράσινος, ανάλογα με το ποιος θα αναδειχθεί δήμαρχος.

«Για να εκλεγεί δήμαρχος χρειάζεται το 50% ή 51% των Θεσσαλονικέων που θα είναι συμπολίτες μας από όλους τους πολιτικούς χώρους και κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους χρωματίσει», σημείωσε ο Σταύρος Καλαφάτης.
Απευθυνόμενος στον ίδιο τον κ. Μπουτάρη τόνισε: «Εσύ είσαι εκείνος, Γιάννη μου, που είπες ότι, αν νικήσεις, θα δικαιούται να λέει ο Βενιζέλος πως πήρε τη Θεσσαλονίκη! Εγώ ούτε είπα ούτε θα πω ποτέ τέτοιο πράγμα».

Στην ίδια συζήτηση και με αφορμή τον ισχυρισμό του κ. Μπουτάρη ότι η πόλη είναι καθαρή, ο κ. Καλαφάτης τόνισε πως στις γειτονιές της πόλης «η κατάσταση είναι εφιαλτική και η πόλη είναι πιο βρόμικη από κάθε άλλη περίοδο».

Στη δε παρατήρηση του κ. Μπουτάρη ότι «αυτά είναι προεκλογικές υπερβολές», ο Σταύρος Καλαφάτης απάντησε: \
«Έχουμε διαφορετική άποψη με τον απερχόμενο δήμαρχο. Όμως δεν έχει σημασία. Οι πολίτες ξέρουν. Γιατί οι πολίτες δε σκέφτονται προεκλογικά ή υπερβολικά, αλλά ζούνε την πραγματικότητα!».