Σε 48ωρη απεργία αύριο Τρίτη 13/5 και μεθαύριο Τετάρτη 14/5/2014 προχωρά ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ, υλοποιώντας την απόφαση της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Σύλλογος στη σημερινή γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε αποφάσισε τη συμμετοχή στην απεργία και το συντονισμό με την υπόλοιπη ακαδημαϊκή κοινότητα στο ΑΠΘ, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στο ΑΤΕΙΘ. 
«Βρισκόμαστε δεκαπέντε μέρες πριν από την εκπνοή του οκταμήνου για τους συναδέλφους του Οικονομικού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πέντε εβδομάδες πριν από την εξάντληση της διαθεσιμότητας και για τα υπόλοιπα 6 ιδρύματα και δεν έχει δρομολογηθεί καμία διαδικασία ένταξης των 1.165 υπό διαθεσιμότητα συναδέλφων, σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις του Υπουργού μετά τον πολύμηνο ηρωικό αγώνα του κλάδου μας το φθινόπωρο», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Καλούν στη συνέχεια όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά αύριο στη συγκέντρωση έξω από το κτίριο Διοίκησης από την έναρξη της βάρδιας τους.

Απαιτούν: 
• Παράταση του χρόνου της διαθεσιμότητας και υλοποίηση μέσα σε αυτό το διάστημα της κινητικότητας για όλους τους συναδέλφους ανεξαιρέτως.

• Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νέο σύστημα αξιολόγησης, με βάση το οποίο θέλει να δημιουργήσει νέα δεξαμενή υπαλλήλων προς απόλυση