Τον απολογισμό των ενεργειών του Τμήματος Μακεδονίας της ΕΕΔΕ για το 2013 και τον προγραμματισμό δράσης για το 2014 παρουσίασε ο α’ αντιπρόεδρος του τμήματος κ. Γιάννης Σταύρου,
κατά τη διάρκεια της 46ης ετήσιας τακτικής συνέλευσης των μελών της εταιρίας,  που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014.

«Επιχειρηματικός μας στόχος και όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε μέσα στην ΕΕΔΕ τις προϋποθέσεις εκείνες έτσι ώστε με τη συνεχή ανανέωση, σε πρόσωπα και ιδέες καθώς και με τη συνεχή παροχή εκπαίδευσης σε νέα ρεύματα και μεθόδους του Μάνατζμεντ και με την εξωστρέφεια προς τις επιχειρήσεις και την κοινωνία, να δημιουργηθεί μια θερμοκοιτίδα επιχειρηματικού Μάνατζμεντ, ικανής να διαμορφώνει στρατηγική ανοιχτών οριζόντων για την ευημερία της Οικονομίας και της Κοινωνίας μας», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Γιάννης Σταύρου.

Συνολικά πάνω από 2.000 άτομα παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις και τα επιμορφωτικά προγράμματα της ΕΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη παρά τις δυσμενείς συνθήκες από την οικονομική και χρεωστική κρίση που διέρχεται η χώρα μας. «Το ξεκάθαρο μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε προς όλους αυτή τη στιγμή είναι ότι η ανάπτυξη και η εκπαίδευση των αποτελεσματικών Στελεχών είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης των οικονομικών μονάδων και καθοριστικό στοιχείο για την αποτελεσματικότητα κάθε οργανισμού», πρόσθεσε ο κ. Σταύρου.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνέλευσης ακολούθησε η καθιερωμένη τελετή υποδοχής των νέων Μελών του Τμήματος, για το χρονικό διάστημα 1.5.2013 έως 30.4.2014. «Επιθυμούμε με την τελετή αυτή να σας εκφράσουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες για την ένταξή σας στα Μέλη της ΕΕΔΕ» τόνισε στο χαιρετισμό του ο κ. Σταύρου «που κατά γενική ομολογία αποτελούν την πιο δυναμική παρουσία επιχειρηματιών, επιχειρήσεων και επαγγελματιών manager στο ελληνικό χώρο»

Στη συνέχεια παραδόθηκε χρηματική επιταγή στην Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας & Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων – ΕΛΕΠΑΠ κ. Λίλα Μπακατσέλου, αποτέλεσμα της 7ης Εκδήλωσης Κοινωνικής Υπευθυνότητας που διοργανώνει κάθε χρόνο το Τμήμα Μακεδονίας της ΕΕΔΕ, έχοντας ως στόχο την οικονομική και ηθική συμπαράσταση του έργου φιλανθρωπικού ιδρύματος που για το 2014 ήταν η ΕΛΕΠΑΠ.

Στο δεύτερο μέρος της 46ης Συνέλευσης Μελών του Τμήματος Μακεδονίας της ΕΕΔΕ απονεμήθηκαν τα πιστοποιητικά σπουδών στους αποφοιτήσαντες της 46ης, 47ης και 48ης σειράς του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και της 3ης σειράς του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού που διεξήχθησαν στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή στελεχών από επιχειρήσεις της Β. Ελλάδος. Για μια ακόμα φορά τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα της ΕΕΔΕ προσαρμοσμένα στις αρχές του εφαρμοσμένου μάνατζμεντ ενδυνάμωσαν τα στελέχη των επιχειρήσεων ώστε να συμβάλουν τόσο στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων όσο και στην προσωπική τους εξέλιξη.

Στη συνέλευση παραβρέθηκαν, εκτός από τα Μέλη της ΕΕΔΕ, επιχειρηματίες, αρχές του τόπου, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων, στελέχη και managers.