Τρεις ληστείες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και δέκα κλοπές από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και κλινική της Θεσσαλονίκης διέπραξε 18χρονος στη Θεσσαλονίκη.


Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 18χρονος, από αρχές Ιανουαρίου του 2014 εως και τον Μάιο του 2014, είχε γίνει... ο φόβος κι ο τρόμος του κέντρου της πόλης: Είχε ληστέψει με συνεργό του 17χρονο (στις 5 Ιανουαρίου 2014, με τη χρήση σωματικής βίας του πήραν κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό), μόνος του είχε ληστέψει 20χρονο (το βράδυ της 24 Φεβρουαρίου 2014, με τη χρήση βίας, του πήρε μικρό χρηματικό ποσό, αλλά δεν κατάφερε να του πάρει το κινητό) και 21χρονο (του πήρε το κινητό, απειλώντας ότι θα τον χτυπήσει, το πρωί της 10 Απριλίου 2014). Επίσης, διέπραξε επιπλέον δέκα κλοπές,  κυρίως από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης αλλά και από κλινική της Θεσσαλονίκης(πήρε κινητά τηλέφωνα και τσάντες που περιείχαν, συνολικά, πάνω από 1.000 ευρώ).

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε (για ληστεία κατά συναυτουργία και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών) θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Ερευνάται και η τυχόν συμμετοχή του 18χρονου και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.