Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, το οποίο περιέχει την έκθεση, αρχίζουν αύριο οι πανελλαδικές εξετάσεις. 105.000 μαθητές θα διεκδικήσουν μία από τις 70.305 θέσεις στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.


Η ώρα προσέλευσης έχει οριστεί στις 8 το πρωί, ενώ οι εξετάσεις θα αρχίσουν μισή ώρα αργότερα. Οι υποψήφιοι φοιτητές πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο εξεταζόμενου, μπλε στιλό και γομολάστιχα, αλλά όχι μπλάνκο. Επιτρέπεται, επίσης, ένα μπουκάλι νερό. Οι μαθητές δεν μπορούν να έχουν μαζί τους το κινητό τους τηλέφωνο.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα αρχίσουν στις 21 Ιουνίου, ενώ οι εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΤΕΦΑΑ θα πραγματοποιηθούν από τις 23 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου.

Στα μέσα Ιουνίου οι υποψήφιοι πρέπει να προσέλθουν στα σχολεία όπου υπέβαλαν την αίτηση - δήλωση του Φεβρουαρίου, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας, τον οποίο θα χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά φέτος στις προαγωγικές εξετάσεις της Α' Λυκείου το 50% των ερωτήσεων θα αντληθεί από τη νεοσύστατη Τράπεζα Θεμάτων.