Ο Υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές μέσα από την έκδοση ομολόγων διάρκειας 3-5 χρόνων.>>>
Μέσα στους επόμενους δύο μήνες (Μάιο - Ιούνιο), η Ελλάδα θα βγει στις αγορές με την έκδοση ομολόγων διάρκειας 3-5 ετών. Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα κάνουμε το πρώτο εξάμηνο μια προσπάθεια με μικρές εκδόσεις».
Τα ποσά που θα εισρεύσουν από τον συγκεκριμένο δανεισμό, σε συνδυασμό με το πρωτογενές πλεόνασμα, την άντληση χρηματοδότησης μέσω repos από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις και τη δόση, θα καλύψουν πλήρως τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το επόμενο δωδεκάμηνο. 
Σύμφωνα με οικονομικούς παράγοντες, η πλήρης κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού για τους επόμενους 12 μήνες (που αναφέρεται και στο επίσημο κείμενο της ανακοίνωσης του Eurogroup) δίνει τη δυνατότητα στο ΔΝΤ να εκταμιεύσει και τις δικές του δόσεις (περίπου 3,4 δις. ευρώ) μέσα στον Απρίλιο. Ενώ, «βοηθά» τη συζήτηση, από τον Ιούνιο και μετά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το θέμα της μείωσης του χρέους της χώρας.
Πάντως, σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε δημοσιεύματα ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία, συζητήθηκε ή εγκρίθηκε σήμερα στο Eurogroup ο κυβερνητικός σχεδιασμός για έκδοση τριετών ή πενταετών ομολόγων αξίας 4- 5 δισ. ευρώ εφέτος.



ΣΌΪΜΠΛΕ: "Ανακάμπτει η Ελληνική Οικονομία"

Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μίλησε στη Δημόσια Τηλεόραση και επισήμανε πως η ελληνική οικονομία βαδίζει στο σωστό δρόμο.
Παράλληλα υπογράμμισε πως λιτότητα και ανάπτυξη δεν είναι αντιφατικές έννοιες.
"Βγαίνετε από την ύφεση, η οικονομία ανακάμπτει» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, αναφέροντας ότι τα περυσινά στοιχεία από τον τουρισμό ήταν πολύ ενθαρρυντικά".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ