Νέο διαδραστικό διάλογο, που πραγματεύεται την ελληνική καινοτομία και πώς αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει μία αλήθεια για τη λύση στην κρίση, ανοίγει η οργάνωση  Thought 4 Action - Σκέψη για Δράση, στη Θεσσαλονίκη.


Η εκδήλωση, με θέμα "Μύθοι και Αλήθειες για τη λύση στην ελληνική κρίση", θα γίνει τη Δευτέρα 28 Απριλίου, από τις 6 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης(Βασ. Γεωργίου A’ 1 Νέο Δημαρχείο).

Θα μιλήσουν ο Μιχάλης Σαρρής, τέως υπουργός Οικονομικών Κύπρου(ο οποίος έχει κατηγορηθεί ως "αχυράνθρωπος", κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο και παραιτήθηκε για να διευκολυνθεί η εισαγγελική έρευνα), ο Μανώλης Τσεσμελής Διευθυντικό Στέλεχος, Φυσικός του CERN, ο Τάσος Τζήκας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Τεχνόπολις Θεσσαλονίκης Α.Ε, ο Ανδρέας Γραμμάτης, συνιδρυτής του douleutaras.gr και ο Γιάννης Κατσιώτης, ιδρυτής και CEO του parkaround.gr.

Η συζήτηση επικεντρώνεται στο ότι ενώ η χώρα μας αποτελεί πεδίο παραγωγής καινοτομιών, δεν καταφέρνει να τις αξιοποιήσει. Σύμφωνα με τους οργανωτές της εκδήλωσης, κάτι τέτοιο οφείλεται στο ότι οι νέοι είναι ήδη αξιοσημείωτα λιγότεροι από τους ηλικιωμένους και τα άτομα στις παραγωγικότερες ηλικίες εγκαταλείπουν τη χώρα μαζί με τις καινοτομίες τους. Ο πληθυσμός, λόγω υπογεννητικότητας, γερνά με τέτοιο ρυθμό ώστε σε λίγες δεκαετίες η Ελλάδα ενδέχεται να αδυνατεί να παράγει αρκετό πλούτο ώστε να διασφαλίσει το λαό της, υπογραμμίζουν.

Ποιος είναι ο Μιχάλης Σαρρής
Ο Μιχάλης Σαρρής είναι ο υπουργός που πλήρωσε προσωπικά την οικονομική κρίση στην Κύπρο. Χρεώθηκε την αποτυχία των συνομιλιών με τη Ρωσική πλευρά και, καθώς είχε διατελέσει και πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου, σε περίοδο που ελέγχεται από τις εισαγγελικές αρχές, παραιτήθηκε για να διευκολύνει την έρευνα, όπως είπε.
Θεωρείται από πολλούς ως ο καλύτερος οικονομολόγος της Κύπρου. Ο Μιχάλης Σαρρής εκτός από Πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας και υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Αναστασιάδη που οδήγησε στις περιπέτειες την Κύπρο, έχει διατελέσει και υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου.
Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 14 Απριλίου του 1946. Σπούδασε οικονομικά στο London School of Economics και κατόπιν απέκτησε διδακτορικό στις ΗΠΑ. Το 1972 προσελήφθη στο Τμήμα Ερευνών της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου. Στις αρχές του 1974 προσελήφθη στην Τράπεζα Κύπρου. Από το 1975 ως το 2004 εργάστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα, από την οποία αποχώρησε με το βαθμό του Διευθυντή Τμήματος.
Στις 31 Αυγούστου 2005 διορίστηκε από τον Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, θέση στην οποία παρέμεινε ως το Μάρτιο του 2008. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η Κύπρος προετοίμασε και εισήγαγε το ευρώ ως εθνικό της νόμισμα, αντικαθιστώντας την λίρα.Ο ίδιος χρεώθηκε και το «κούρεμα» των καταθέσεων στις τράπεζες, κάτι που άλλαξε δια παντός την πορεία του καπιταλιστικού συστήματος, αφού, ως την περίπτωση της Κύπρου, η αποταμίευση θεωρούνταν "Ιερή Αγελάδα" του συστήματος και οι καταναλωτές ωθούνταν σε κάτι τέτοιο.

Να επισημανθεί ότι, μετά τα οδυνηρά μέτρα που ελήφθησαν για την οικονομική κρίση στην Κύπρο, ο κ. Σαρρής είχε δηλώσει: «Ανέλαβα το Υπουργείο Οικονομικών με στόχο να βοηθήσω τη συμφωνία της Κύπρου με την τρόικα για το Μνημόνιο, κάτι που έγινε κατορθωτό. Ο λόγος της παραίτησής μου είναι η διευκόλυνση του έργου της Ερευνητικής Επιτροπής, η οποία ορκίστηκε σήμερα» επεσήμανε ο κ. Σαρρής.