Ο υποψήφιος για το Δήμο Θεσσαλονίκης Χρήστος Μάτης επισκέφτηκε το Βιοτεχνικό επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και συζήτησε με τον πρόεδρο τα προβλήματα του κλάδου και ιδιαίτερα την αδυναμία λήψης μέτρων κατά του παρεμπορίου.
Έκκληση προκειμένου να μπει φρένο στο παρεμπόριο, που αποτελεί γάγγραινα για το στεγασμένο εμπόριο, απηύθυνε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος προς τον υποψήφιο δήμαρχο της πόλης, Χρήστο Μάτη που επισκέφτηκε το επιμελητήριο. 
«Οι όποιες προσπάθειες δεν έχουν αποδώσει με αποτέλεσμα το πρόβλημα του παρεμπορίου αντί να περιορίζεται, να διογκώνεται. Η διαιώνιση αυτής της κατάστασης στερεί σημαντικούς πόρους από το ελληνικό δημόσιο, ενώ ενισχύει την αίσθηση εγκατάλειψης και ατιμωρησίας» τόνισε ο πρόεδρος του ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας ότι το ζητούμενο είναι η δημιουργία ενός νέου οργάνου που θα έχει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για να φέρει σε πέρας την πάταξη του παρεμπορίου.
«Δυστυχώς η διοίκηση του δήμου υποσχέθηκε πολλά, χωρίς ωστόσο να υπάρχει αποτέλεσμα. Χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις. Η εποχή που εύκολη επιλογή αποτελούσαν οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια έχει παρέλθει» υπογράμμισε με νόημα ο κ. Μάτης, επισημαίνοντας ότι οι λύσεις μπορούν να έρθουν μόνο αν είμαστε αποφασισμένοι να τις υλοποιήσουμε.
«Πιστεύουμε στην καλύτερη ποιότητα ζωής, για αυτό και δεν βάζουμε ψηλά τον πήχη των προσδοκιών. Στόχος μας είναι τα οράματα μας να είναι υλοποιήσιμα» σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο συνδυασμός του στην κάθοδο προς στις εκλογές καθώς δεν έχει εξαρτήσεις και στήριξη από κόμματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΒΕΘ ζήτησε από τον κ. Μάτη να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όχι μόνο σε προεκλογικές περιόδους, προκειμένου οι παραγωγικοί φορείς να καταθέτουν τα προβλήματα αλλά και τις προτάσεις του.