Ο Γιώργος Λίζος και ο Παναγιώτης Κουτσούρας, ξανασυναντιούνται και μας υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη... στίχους Μανώλη Ρασούλη, αλλά και δικές τους δημιουργίες.


Λίζος και Κουτσούρας, μετά από πολλά χρόνια πορείας στο μουσικό γίγνεσθαι, πολλές συνεργασίες με σημαντικούς δημιουργούς, προσωπική δημιουργική παρουσία, με πολλά οδοιπορικά και φύλλα πορείας, επί σειρά ετών, ως φίλοι και βασικοί συνεργάτες, των Μ.Ρασούλη και  Ν.Παπάζογλου, είχαν παρουσιάσει δυο επιτυχημένες παραστάσεις, στις αρχές Μαρτίου, με τον τίτλο ΄΄Βαρειά βαλίτσα΄΄ στη Μουσική σκηνή  ΄΄Σαράι΄΄(Γρ.Λαμπράκη  23).

Όσοι βρέθηκαν εκείνα τα δυο βράδια στο Σαράι ζητούσαν άλλη μια συνάντηση των δυο μουσικών. Έτσι, ο τραγουδιστής και συνθέτης Γιώργος Λίζος κι ο μουσικός και συνθέτης Πανγιώτης Κουτσούρας,  ξανασυναντιούνται, αύριο Κυριακή 27 Απρίλη, στις 10 μ.μ. στον ίδιο φιλόξενο χώρο, για να ξανανοίξουν την βαρειά βαλίτσα, των τραγουδιών των αγαπημένων φίλων τους, και όχι μόνον...

Μαζί τους στο πιάνο ο Σάκης Κοντονικόλας.

Ο Γιώργος Λίζος, πέρα από την προσωπική του πορεία στη μουσική σκηνή, επί πολλά χρόνια τραγουδούσε με τον Μανώλη Ρασούλη, όσο ο μεγάλος στιχουργός ζούσε στη Θεσσαλονίκη. Έχει δώσει το παρόν σε όλα τα αφιερώματα στον άνθρωπο που έγραψε τραγούδια όπως το "Όλα σε θυμίζουν", το "Φαντάρο", το "Στη Ρωγμή του Χρόνου", το "Πότε Βούδας Πότε Κούδας", τις "Νταλίκες"...

Ο Παναγιώτης Κουτσούρας ήταν ο ενορχηστρωτής των συναυλιών και παραστάσεων του Μανώλη Ρασούλη ως την τελευταία του εμφάνιση... Έχει συνθέσει το τελευταίο ζεϊμπέκικο που άφησε πίσω του ο Ρασούλης, το "Του σφυγμού και του ρυθμού", ή "Πανάγος", το οποίο παρουσιάστηκε, για πρώτη φορά, στη Θεσσαλονίκη, μετά το θάνατο του μεγάλου στιχουργού, στη Μονή Λαζαριστών.