Πάνω από 350 ποδηλάτες και δρομείς θα συμμετάσχουν στο Ποδηλατικό Διήμερο Θάσου και στον Μαραθώνιο Ορεινού Τρεξίματος «Μαραθώνιος Υψάριον» που διοργανώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο, 3 και 4 Μαΐου, από την Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου και υπό την αιγίδα του δήμου Θάσου.



Το Ποδηλατικό Διήμερο Θάσου αποτελεί μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις τόσο σε επίπεδο χώρας αλλά και σε επίπεδο Βαλκανίων καθώς συγκεντρώνει πλήθος ποδηλατών και φέτος και δρομέων όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από όλη την Ευρώπη (Αγγλία, Γαλλία, Δανία, Γερμανία).

Δέκα χρόνια συμπληρώνει φέτος η διοργάνωση και με αφορμή την επέτειο φέτος για πρώτη φορά θα γίνει Μαραθώνιος Ορεινού Τρεξίματος με την ονομασία «Μαραθώνιος Υψάριον» συνολικής έκτασης 44,3 χλμ. Αφετηρία θα είναι το ορεινό χωριό του Θεολόγου και παλιά πρωτεύουσα του νησιού, στις 3 Μαΐου και 8 π.μ. μπροστά από την είσοδο του Πνευματικού κέντρου του χωριού, σε υψόμετρο 244 μ. και τερματισμό την παραλία του Αγίου Αντωνίου, κάτω από την κεντρική μεγάλη αψίδα των ποδηλατικών αγώνων του διημέρου.

Την ίδια μέρα και με ώρα εκκίνησης 12 το μεσημέρι από τον Ποτό θα ξεκινήσει ο ποδηλατικός αγώνας δρόμου «Γύρος Θάσου» που διεξάγεται κάθε χρόνο περιμετρικά του νησιού διασχίζοντας τον περιφερειακό δρόμο αποστάσεως 92 χλμ. Με κατεύθυνση τα Λιμενάρια, ο αγώνας στα πρώτα 67 χλμ. έχει τη μορφή προεκκίνησης και το ελεύθερο δίνεται από τον κριτή του αγώνα στο χωριό της Σκάλας Ποταμιάς. Στο ύψος του Λιμένα θα υπάρχει ολιγόλεπτη στάση για τροφοδοσία. Ο τερματισμός γίνεται πάλι στον Ποτό στο σημείο εκκίνησης. Ο αγώνας έχει λαϊκό χαρακτήρα και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους καθώς και έφηβοι με υπογραφή κηδεμόνα.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 4 Μαΐου, στις 9 π.μ., από την παραλία του Αγίου Αντωνίου θα γίνει η εκκίνηση του αγώνα ορεινής ποδηλασίας ΜΤΒTHASSOSCUP ή Ανάβαση Τρικόρφου. Η διαδρομή καλύπτει μια απόσταση 58 χλμ. και έχει ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας λόγω του ιδιαίτερου τερέν του αγώνα και των 1.850 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.mtb-thassos.com