Ένορκη διοικητική εξέταση για τον υιό Μπαλτάκο


Στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρουσιάστηκε το πρωί ο νεαρός βατραχάνθρωπος Δημήτρης Μπαλτάκος.


Είναι ο γιος του τέως γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Π. Μπαλτάκου, ο οποίος ενεπλάκη την Τετάρτη το μεσημέρι σε επεισόδιο με βουλευτές της Χρυσής Αυγής, στη Βουλή.

Για την υπόθεση, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αθανάσιος Αθανασόπουλος, είχε διατάξει τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης, που ανατέθηκε στον Γενικό Επιθεωρητή του Σώματος. 

Επίσης, ο σημαιοφόρος του λιμενικού είχε τεθεί από την πρώτη στιγμή του επεισοδίου στη διάθεση της υπηρεσίας του.

Εναντίον του Δ.Μπαλτάκου υποβλήθηκε μήνυσε από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος, ωστόσο η αυτόφωρη διαδικασία έληξε χθες βράδυ.

Στον εισαγγελέα του ναυτοδικείου παραδόθηκε, το μεσημέρι, η δικογραφία από το αστυνομικό τμήμα Συντάγματος, που αφορά το επεισόδιο που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή, μεταξύ του σημαιοφόρου του Λιμενικού Σώματος Δημήτρη Μπαλτάκου, γιου του τέως γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, και βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Η εισαγγελία του ναυτοδικείου χαρακτήρισε ελλιπή τη δικογραφία, καθώς περιλαμβάνει μόνο τις καταθέσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και όχι αυτοπτών μαρτύρων που βρίσκονταν μπροστά στο περιστατικό, ενώ έχει ζητηθεί και ιατροδικαστική έκθεση από τους μηνυτές, που φέρονται ότι ενεπλάκησαν στο επεισόδιο. Η δικογραφία όταν θα ολοκληρωθεί θα παραδοθεί στον αντιεισαγγελέα του ναυτοδικείου, ο οποίος αναμένεται να καλέσει σε απολογία τον Δημήτρη Μπαλτάκο.

Σχόλια