Στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά και την Κυβέρνηση έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό. Επιτέθηκε ξανά στο ΣΥΡΙΖΑ.
Η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα και το θέμα, που μονοπώλησε τη συζήτηση ήταν το σκάνδαλο με τον κ. Μπαλτάκο και τις σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή.
Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησής τους ο κ. Βενιζέλος δήλωσε χαρακτηριστικά πως θα φανεί η γύμνια των επιχειρημάτων του ΣΥΡΙΖΑ, που για μικροπολιτικά οφέλη υπονομεύουν την Κυβέρνηση, αλλά και την πορεία της χώρας.
Ο κ. Βενιζέλος είπε: "Θέλω να στείλω τρία απλά και καθαρά μηνυματα: το πρώτο είναι η σταθερότητα της χώρας τώρα που βγαίνουμε από την κρίση και το Μνημόνιο, τώρα που αλλάζουμε σελίδα και οι έλληνες κερδίζουν το χαμένο έδαφος κανείς δεν μπορεί να την υπονομεύσει.
Το δεύτερο είναι ότι θέλω να υπογραμμίσω τον ρόλο του προοδευτικού πόλου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Ελπίζω να γίνει αντιληπτό πόσο σημαντικός είναι αυτός ο ρόλος για την εθνική στρατηγική που ακολουθεί η χώρα αλλά περα από αυτό, υπάρχει και το ζήτημα της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της διαφάνειας. Εμείς ειμαστε αυτοί που εγγυώμεθα την τήρηση της προγραμματικής συμφωνίας.
Και τρίτο: το οποίο αφορά την Χρυσή Αυγή. Την εγκληματική οργάνωση σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει απαγγείλει η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη. Είναι τραγικό για την δημοκρατία και το κράτος δικαίου, κάποιες προοδευτικές δυνάμεις να υιοθετούν τους ισχυρισμούς της προκειμένου να αποκομίσουν μικρά κομαμτικά οφέλη."
Σημείωσε πως θα υπάρξει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή και εκεί θα "ξεσκεπαστεί" η γύμνια των επιχειρημάτων τους.
Για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: "Είναι ο συμβολισμός της σταδιακής επανόδου στην ομαλότητα και στην κανονικότητα".