Να συμμετάσχει στο δημοψήφισμα που οργανώνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού. 
Το βράδυ της Πέμπτης, στην τακτική συνεδρίασή του, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου συζήτησε την ανάγκη συμμετοχής και του δήμου Θερμαϊκού στο διοργανούμενο δημοψήφισμα. 
Και πριν από ένα χρόνο, και συγκεκριμένα στις 28 Μαΐου 2013, το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, με απόφασή του είχε ταχθεί υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΑΘ, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρία θα πρέπει να περάσει σε διαδημοτική διαχείριση είτε στους δήμους που επιθυμούν να συμμετέχουν, είτε ως άλλου τύπου φορέας των ΟΤΑ.

Δημοψήφισμα στις 18 Μαΐου 

Σύμφωνα με την απόφαση της ΠΕΔ, στις 18 Μαΐου, ημέρα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, θα στηθούν κάλπες έξω από τα εκλογικά τμήματα σε όλους τους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, για να ψηφίσουν οι πολίτες εάν τάσσονται υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ ή εάν είναι υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της.