efimerides_periptero_04.jpg

Οι ευρωλίστες φιγουράρουν στην πλειοψηφία των σημερινών πρωτοσέλιδων των εφημερίδων. Αναλυτικά:

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Εκρήξεις για τις ευρωλίστες

Η εφημερίδα γράφει "σε νέα σφαγή ανάμεσα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερή μειοψηφία εξελίχθηκε η σύσταση του ευρωψηφοδελτίου. Μάλιστα, ήταν τέτοιο το χάσμα κατά τη διάρκεια της χθεσινής Κεντρικής Επιτροπής ανάμεσα στις δύο πλευρές, όπου επιλέχθηκε η λύση της κάλπης, την ώρα που τα ονόματα πέντε ή έξι υποψηφίων δεν μπήκαν στη διαδικασία και παραπέμφθηκαν από τους «προεδρικούς» στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ερχόμενης Τετάρτης, όπου εκτιμάται ότι θα «περάσουν» πιο εύκολα".

ΕΘΝΟΣ: Ευκαιρίες μετά το κραχ των ακινήτων

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι χαμηλές τιμές που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά ακινήτων δημιουργούν πρώτης τάξεως ευκαιρία για αποδοτικές επενδύσεις. Σε 250.000 υπολογίζονται οι απούλητες κατοικίες. Η μεγάλη προσφορά σε συνδυασμό με την περιορισμένη ζήτηση αντισταθμίζουν τις επιπτώσεις από την υψηλή φορολόγηση".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μοναχος: Να είστε έτοιμοι

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ενώ η ανθρωπότητα βρίσκεται ένα βήμα πριν το Παγκόσμιο Πόλεμο, συγκλονίζει η μαρτυρία τεσσάρων φίλων, για τον αινιγματικό ρασοφόρο που ήρθε από το πουθενα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα «παράθυρα» για σύνταξη στα 55 με 3 πλασματικά έτη δωρεάν

Η εφημερίδα γράφει "ποιοί ασφαλισμένοι έχουν δικαίωμα να αναγνωρίσουν έως 600 ημέρες από ασθένεια και ανεργία και πώς οι γυναίκες δικαιούνται έξτρα 350 ημέρες ασφάλισης. Τι ισχύει για όσους δεν συμπληρώνουν 4.500 ένσημα στο ΙΚΑ και 15ετία ή 25ετία στο Δημόσιο. Ποιες είναι οι 11 κατηγορίες πλασματικών ετών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ψυχρολουσία από τον Ντάισελμπλουμ

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέους όρους για να διατηρήσουν οι δανειστές τον έλεγχο της οικονομίας και το δικαίωμα επιβολής -συνεχώς- νέων δεσμεύσεων προβλέπει η γερμανική «λύση» που προωθείται για την Ελλάδα. Η επιμήκυνση της λήξης των δανείων και η μείωση επιτοκίων, «πακέτο» με νέο δάνειο αλλά και νέο Μνημόνιο".

ΕΣΤΙΑ: Παραλήρημα λαϊκισμού

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο κύριος λόγος για τον οποίο περιήλθε η χώρα μας στην δεινή οικονομική κρίση ήταν ο λαϊκισμός".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Προεκλογικό τρικ με τις επικουρικές

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ψήφους από τους δυσαρεστημένους συνταξιούχους επιχειρεί να «αλιεύσει» η κυβέρνηση. Αναβάλλει για μετά τις εκλογές του Μαΐου την ενιαία παρακράτηση φόρου στα ποσά όλων των συντάξεων, δηλαδή κύριων και επικουρικών, μέσω της οποίας οι υπόχρεοι θα χάσουν έως και 30 ευρώ από το ποσό της μηνιαίας σύνταξής τους".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σε θέση μάχης για τις ευρωεκλογές.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι, αύριο, ανακοινώνει τους υποψηφίους της η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζει τα όσα έγιναν στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ (κάνει λόγο για γκρίνιες και κόντρες) και επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μπαίνουν στα ευρωψηφοδέλτια οι Θοδωρής Ζαγοράκης και Νίκος Γκάλης.

ΤΑ ΝΕΑ: Νηστεία τέλος! Επιταχύνονται οι εξελίξεις στην οικονομία

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του ελληνικού χρέους από τα 30 στα 50 χρόνια με ταυτόχρονη επιπλέον μείωση των επιτοκίων δανεισμού, χωρίς να γίνει κούρεμα, ετοιμάζουν οι ευρωπαίοι για την Ελλάδα".

Kontranews: Πότε θα τρώμε και εμείς σαν κι εσάς... κ. Μέρκελ;

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το αεροπορικό ταξίδι της Καγκελαρίου στοίχισε στους Γερμανούς 38.500 ευρώ και σε εμάς ερήμωσε την Αθήνα, πάτωσε την αγορά, ταλαιπωρήθηκε ο κόσμος που πήγαινε στη δουλειά του, 6.000 αστυνομικοί ήταν στο πόδι, χωρίς τελικά να πάρει η χώρα κάποια χειροπιαστή απόδειξη για τη σωτηρία μας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Πονοκέφαλος 28 δισ. ευρώ για τις ανάγκες της διετίας
Η εφημερίδα τονίζει ότι "τεράστιο δίλημμα θα αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς σε συνεργασία με την τρόικα θα κληθεί να επιλέξει τον τρόπο κάλυψης των δανειακών αναγκών του 2015 και του 2016, οι οποίες υπερβαίνουν τα 28 δισ. ευρώ".