Ομορφαίνουν τα σχολεία με γκράφιτι

Σε εικαστική αναβάθμιση με γκράφιτι των σχολείων που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πακέτο δραστηριοτήτων προχωρά για δεύτερη χρονιά ο δήμος Θεσσαλονίκης, με θέματα από το θαλάσσιο στοιχείο.


Το γκράφιτι ξεκίνησε φέτος από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, όπου με τη συμβολή των καλλιτεχνών Cems και Nemo, του Συλλόγου Γονέων του σχολείου και της εταιρίας Ευρωγνώση Χαριλάου, η οποία κάλυψε το κόστος των χρωμάτων που χρησιμοποιήθηκαν, αναμορφώθηκε ο τοίχος της εισόδου του σχολείου.

Η δράση αναβάθμισης διοργανώνεται με τη συνεργασία ειδικής ομάδας καλλιτεχνών γκράφιτι, της εταιρείας «Theboxgallery», οι οποίοι συμμετέχουν εθελοντικά στην προσπάθεια βελτίωσης του περιβάλλοντος χώρου των σχολείων.

Το γκράφιτι στα σχολεία, το οποίο συνδέει μια μορφή τέχνης με το περιβάλλον και τη μαθησιακή διαδικασία, θα συνεχιστεί έως το τέλος της σχολικής περιόδου σε σχολεία που ακολουθούν το πακέτο δραστηριοτήτων του δήμου Θεσσαλονίκης, συνδυαστικά με το περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη θάλασσα της παιδικής Helmepa.


Σχόλια