Σημαντική πρόοδο διαπίστωσε σε ό,τι αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παραδεχόμενος ωστόσο πως οι έλληνες πολίτες υποφέρουν λόγω των μέτρων εξυγίανσης. «Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο και, εάν οι Έλληνες συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο, έχουν σημαντικές πιθανότητες να τα καταφέρουν» δήλωσε και πρόσθεσε πως «θα πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στον ελληνικό λαό για αυτά που υπομένει». Από την άλλη όμως δεν παρέλειψε να απευθύνει κάλεσμα προς τους έλληνες πολίτες «να μην παρασύρονται από ανεύθυνους πολιτικούς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ευθύνονται άλλοι για τα προβλήματά τους».
«Οι Έλληνες υποφέρουν από τα μέτρα εξυγίανσης» σημείωσε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, απέδωσε, ωστόσο, τα σημερινά προβλήματα στις παραλείψεις των περασμένων δεκαετιών, τις οποίες οι Έλληνες καλούνται σήμερα να πληρώσουν και διευκρίνισε ότι η Ευρώπη και η Γερμανία δεν είναι υπεύθυνες για τα προβλήματα της Ελλάδας.
Ο κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε ακόμη στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, ενώ έκανε λόγο για επικείμενο θετικό πρόσημο και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.