Μετά την εμφάνιση ενός αντισημιτικού φυλλαδίου έξω από συναγωγή στο Ντόνετσκ, προκλήθηκε μεγάλη ανησυχία στις εβραϊκές οικογένειες, με αποτέλεσμα ήδη ορισμένοι να ψάχνουν τρόπους να μεταβούν στο Ισραήλ για ασφάλεια.>>>
Μεγαλώνει η ανησυχία των Εβραίων της ανατολικής Ουκρανίας για την ασφάλειά τους, καθώς σύμφωνα με αναφορές, αναζητούν συμβουλές για τον επαναπατρισμό τους στο Ισραήλ.
Οι σκέψεις για επαναπατρισμό έρχονται μετά την κυκλοφορία ενός φυλλαδίου το όποιο μοιράστηκε την προηγούμενη εβδομάδα έξω από Συναγωγή στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας.
Το φυλλάδιο, η γνησιότητα του όπου αμφισβητήθηκε από φιλορώσους αυτονομιστές και ένα Ραβίνο, καλούσε τους Εβραίους να δηλώσουν την περιουσία τους και να πληρώσουν ένα τέλος εγγραφής αλλιώς θα ανακληθεί η υπηκοότητά τους, θα βρεθούν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο απέλασης και θα δουν την περιουσία τους να κατάσχεται.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, ορισμένοι ντόπιοι Εβραίοι ανησυχούν για ρωσική εισβολή, με εκατοντάδες στρατιώτες να βρίσκονται σε απόσταση βολής από τα ουκρανικά σύνορα, όπως δήλωσε ο Alexander Ivanchenko, επικεφαλής της οργάνωσης Sohnut η οποία βοηθά ανθρώπους να μετεγκατασταθούν στο Ισραήλ.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr