ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ Επισκέπτεται τη Θράκη

Ο πρόεδρος του "Ποταμιού" βρίσκεται στην ακριτική Θράκη και επισκέπτεται Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.>>>
Σε μια ευαίσθητη για την Ελλάδα περιοχή βρίσκεται από το πρωί ο πρόεδρος του "Ποταμιού", Σταύρος Θεοδωράκης. το πρωί επισκέφτηκε την Κομοτηνή και εστίασε στα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και στις αναπτυξιακές ευκαιρίες, που μπορεί να έρθουν.
Μιλώντας στη Λέσχη Κομοτηναίων και απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών, τόνισε:
"Έκανα μια μεγάλη βόλτα το πρωί με τα πόδια και πήγα σε ωραίες γειτονιές, πήγα όμως και σε πολύ άσχημες που είναι προσβολή για την πόλη. Ξέρετε πόσα εκατομμύρια των εκατομμυρίων έχουν δοθεί κατά καιρούς από τα ευρωπαϊκά ταμεία για τους Ρομά; Που είναι αυτά τα λεφτά;" αναρωτήθηκε.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα της Περιφέρειας και επιτέθηκε στη συγκεντρωτική πολιτική, που ασκείται και που θέλει το Σύνταγμα το μοναδικό κέντρο λήψης αποφάσεων της χώρας. "Δεν μπορεί το κέντρο διανομής χρημάτων να είναι το Σύνταγμα, πρέπει να είναι η Περιφέρεια", τόνισε με νόημα.
Επιπλέον, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τη σχέση Κράτους - Εκκλησίας, απάντησε: "Σε μια ευρωπαϊκή χώρα, το Κράτος, δεν μπορεί να είναι ταυτόσημο με την Εκκλησία. Σεβόμαστε τη λειτουργία της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά αυτά είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Οι εκκλησίες μπορούν να προσφέρουν πολλά στην κοινωνία, αρκεί και αυτές να συγκρουστούν με τη σειρά της με οπισθοδρομικές απόψεις".
Παράλληλα αναφορικά με τη φύλαξη των συνόρων, ο Στ. Θεοδωράκης τόνισε με νόημα πως η Ε.Ε. πρέπει να καταλάβει ότι τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Όπως και το κόστος της φύλαξης αυτών των συνόρων πρέπει να βαραίνει την Ευρωπαϊκή Ενωση και όχι την ελληνική κοινωνία.Σε άλλη ερώτηση για το αν η φύλαξη των συνόρων πρέπει να αφορά και τους μετανάστες απάντησε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει ανοιχτά σύνορα και πρόσθεσε ότι προκαλεί εντύπωση η πρόσφατη θέση του ΣΥΡΙΖΑ "όχι στους τροχονόμους, όχι στη Σένγκεν, όχι στo Frondex".
"Είναι ανεύθυνο", είπε χαρακτηριστικά, «όταν στην Τουρκία αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2 εκατομμύρια Σύριοι πρόσφυγες να λες "ανοιχτά σύνορα" ή να λες ότι το κόστος φύλαξης των συνόρων πρέπει να φορτωθεί στον ελληνικό λαό και όχι στo Frondex".
Στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη, ο Σ. Θεοδωράκης συναντήθηκε με την πρόεδρο του συλλόγου Ελπίδα του καταυλισμού του Δροσερού Σαμπιχά Σουλεϊμαν και συζήτησαν για τα προβλήματα των Ρομά.
Το απόγευμα ο Σ. Θεοδωράκης που συνοδεύεται από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του Ποταμιού, Μαρία Δημητρίου και Νίκο Ορφανό, θα συναντηθεί με κατοίκους της Αλεξανδρούπολης.

Σχόλια