Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, μετά τη γνωστοποίηση του βίντεο με τους διαλόγους των Παναγιώτη Μπαλτάκου και Ηλία Κασιδιάρη, προχώρησε σε κατηγορηματική διάψευση όσων ακούγονται σε αυτό σχετικά με ενόχληση του πρωθυπουργού
για τη μη προφυλάκιση στελεχών της ΧΑ και μετέπειτα παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.
Με δηλώσεις του χθες βράδυ επέμεινε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πολιτικά το φαινόμενο του νεοναζισμού και τα τυχόν διαπραχθέντα αδικήματα και πως η δικαιοσύνη τα ελέγχει και τα αντιμετωπίζει δικαστικά, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.
Και επισήμανε: «Η ελληνική δικαιοσύνη είναι θεσμικά και λειτουργικά ανεξάρτητη και αυτό το αποδεικνύει κάθε μέρα με το ήθος, την ικανότητα και το έργο των λειτουργών της. Η κυβέρνηση, πιστή στις αρχές του κράτους δικαίου, σέβεται τη διάκριση των εξουσιών και την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών. Αναφορικά με τα αδικήματα που αποδίδονται σε μέλη της Χρυσής Αυγής το λόγο έχει η δικαιοσύνη και μόνο».Χρυσή
Ο κύριος Αθανασίου τόνισε πως από την πρώτη μέρα των συλλήψεων των εμπλεκόμενων χρυσαυγιτών ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε να μην υπάρξει ανάμειξη της κυβέρνησης στην υπόθεση, αλλά να λειτουργήσουν οι θεσμοί ώστε όποιοι παραπεμφθούν, αν παραπεμφθούν, να έχουν δίκαιη δίκη. 
Σχετικά με τον κύριο Μπαλτάκο, είπε: «Δεν είναι δικαστής και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να έχει γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας».
Τέλος, απαντώντας στο κάλεσμα Τσίπρα να παραιτηθεί, ο υπουργός Δικαιοσύνης κατέστησε σαφές πως δεν βλέπει οποιονδήποτε λόγο να παραιτηθεί, παραπέμποντας την όποια απόφαση στον πρωθυπουργό.