Σε μια περίπου ώρα θα συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να συζητήσουν τις εξελίξεις με αφορμή το σκάνδαλο, που ξέσπασε λόγω της υπόθεσης Μπαλτάκου.
Σχέδιο απεγκλωβισμού από την υπόθεση Μπαλτάκου επεξεργάζεται το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς βρίσκεται υπό κλοιό πιέσεων -τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο και από στελέχη της ΝΔ- για «εκκαθάριση ακροδεξιών θυλάκων». 
Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι το ΠΑΣΟΚ έθεσε θέμα για τη συμμετοχή του Φ.Κρανιδιώτη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. 
Ωστόσο, δεν είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ που αντιδρά, καθώς και στελέχη της ΝΔ εκφράζουν την ενόχλησή τους για το γεγονός ότι έχει συντελεστεί δεξιά στροφή από τον κεντροδεξιό χαρακτήρα του κόμματος.
Την ίδια ώρα, κυβέρνηση και βουλευτές της πλειοψηφίας βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα βίντεο. Το ενδεχόμενο αφενός δεν απέκλεισε ο αποπεμφθείς ΓΓτης κυβέρνησης Τ.Μπαλτάκος στη χθεσινή του συνέντεξη -λέγοντας ότι υπάρχουν πολλές συνομιλίες με στελέχη της Χρυσής Αυγής, αλλά δεν θυμάται το περιεχόμενό τους-, αφετέρου βουλευτές της Χρυσής Αυγής διαβεβαιώνουν ότι υπάρχουν κι άλλες αποκαλύψεις και «θα βγουν στην ώρα τους».
Σε αυτό το κλίμα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος συναντώνται στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα, Παρασκευή, στις 10:00, προκειμένου να συζητηθούν οι επιπτώσεις της υπόθεσης Μπαλτάκου και το σχέδιο αντίδρασης της κυβέρνησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εξακολουθεί να μην έχει τοποθετηθεί για το ζήτημα που έχει προκύψει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
Προς το παρόν, η κυβέρνηση αντιδρά διά στόματος κορυφαίων υπουργών, επικεντρώνοντας τα βέλη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, που ζήτησε τις παραιτήσεις των Ν.Δένδια και Χ.Αθανασίου. 
Παράλληλα, πάντως, εξετάζεται το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρωθυπουργικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο να σηκώσει το γάντι ο Αντ.Σαμαράς. 
Το ΠΑΣΟΚ διαμηνύει ότι επιθυμεί διακαώς να γίνει προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για όλα τα θέματα που αφορούν την εμπλοκή κυβερνητικών παραγόντων με τη Χρυσή Αυγή. 
Στην περίπτωση που αυτό αποφασιστεί, η μονομαχία Σαμαρά - Τσίπρα - Βενιζέλου, με φόντο την υπόθεση Μπαλτάκου, αναμένεται σφοδρή.

ΠΗΓΗ: www.in.gr