ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Άλλες 8 απολύσεις εργαζομένων


Στην αιφνιδιαστική απόλυση άλλων 8 εργαζομένων, από τον κατασκευαστικό τομέα, προχώρησε πριν από λίγο η κοινοπραξία που κατασκευάζει το Μετρό Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι προέβησαν σε προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας και συγκέντρωση στα γραφεία της εταιρίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στον Κατασκευαστικό Τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης, Σταύρο Στέτσικα, χθες το μεσημέρι τούς επιδόθηκε έγγραφο, στο οποίο αναφερόταν ότι για λόγους παύσης εργασιών θα έπρεπε να απολυθούν οκτώ άτομα, καθώς πλέον δε θα υπήρχε αντικείμενο εργασίας σε κάποια εργοτάξια. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του σωματείου  κλήθηκαν σήμερα για διαβούλευση. 

Οι επικεφαλής του σωματείου δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται καμία είδους διαβούλευση για το θέμα και προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι σε στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εταιρίας. 

«Δεν δεχόμαστε καμία απόλυση και για κανένα λόγο. Θα αντιδράσουμε σθεναρά», δήλωσε ο κ. Σπέτσικας και συμπλήρωσε ότι οι λόγοι που προβάλλει η εταιρία, δεν έχουν βάση, καθώς οι ανάγκες κατασκευής του μετρό επιβάλλουν την πρόσληψη και όχι την απόλυση εργαζομένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του καταδικάζει το γεγονός, ζητά «το σταμάτημα των απολύσεων» και απαιτεί «τη συνέχιση των εργασιών στο μετρό και την ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου».Σχόλια