Με το έργο της Σμαρώς Πλατιώτη με τίτλο «Ο Αριθμός 72» συνεχίζεται το φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της Πόλης» που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκη. Το έργο θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 4
και το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» - Σκηνή Νίκου Ναουμίδη (Παρασκευοπούλου 42, τηλ. 2310 869869).
Πρόκειται για ένα ευφάνταστο παραμύθι, μια ιστορία που εκτυλίσσεται στη Γκραβιτά, μια χώρα όπου μόνο οι παχύσαρκοι υπήκοοι είχαν δικαίωμα στη ζωή και απολάμβαναν προνόμια. Μια χώρα με πολλά ινστιτούτα πάχυνσης, υποχρεωτικά πολυθερμιδικά μεταλλαγμένα γεύματα, υποχρεωτική ακινησία, και πολλούς και σκληρούς νόμους, τους οποίους είχε θεσπίσει ο πιο υπέρβαρος άνθρωπος του βασιλείου και ηγεμόνας του, ο βασιλιάς Γκράσο. Οι αδύνατοι πολίτες θεωρούνταν Γ’ κατηγορίας και δεν είχαν τη δυνατότητα να σηκώσουν κεφάλι.
Τα πράγματα αλλάζουν όταν ο βασιλιάς αρχίζει απότομα να χάνει κιλά. Τα πράγματα αντιστρέφονται, οι νόμοι γίνονται πιο σκληροί και όλοι είναι υποχρεωμένοι να χάσουν κιλά. Τότε είναι που εμφανίζεται ένας πολύ σοφός γέρος, και όλα δείχνουν πως τα πράγματα θα αλλάξουν και πάλι...

Συντελεστές:
Συγγραφή - Σκηνοθεσία: Σμαρώ Πλατιώτη
Μουσικοί Αυτοσχεδιασμοί: Armen Nazaryan, Μαρία Κυπριανού
Ενδυματολογική επιμέλεια: Σμαρώ Πλατιώτη, Αγγελική Αρναούτογλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Πασχάλης Τζάνας
Διανομή: Αγγελική Αρναούτογλου, Μαρία Ισίδου, Ειρήνη Πατσούρου
Μουσικοί επί σκηνής: Armen Nazaryan, Μαρία Κυπριανού
Εισιτήριο γενικής εισόδου: 7€. Ισχύει τιμή ομαδικού εισιτηρίου (20 € για 4 άτομα).
Προπώληση στο εκδοτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους (ύψος Ερμού).

*Info
Το «kontakt^ensemble» είναι πολιτιστικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2009 με κύριο στόχο την ύπαρξη ενός χώρου συνάθροισης και δημιουργίας καλλιτεχνών, ανταλλαγής απόψεων και συνεργασίας. Από το 2012 η ομάδα στεγάζεται στη διεύθυνση Ρεγκούκου31 (όπισθεν ΟΣΕ). Τα έσοδα από τις δράσεις των καλλιτεχνών προορίζονται αποκλειστικά για την καλύτερη λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου σε όλα τα επίπεδα.