Το έργο «Ο Αριθμός 72» της Σμαρώς Πλατιώτη θα παρουσιαστεί από το Θεατρικό Οργανισμό «kontakt^ensemble» σήμερα και αύριο, Σάββατο, στις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» – Σκηνή Νίκου Ναουμίδη, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της Πόλης» που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση του έργου εξελίσσεται στη βάση ενός ευφάνταστου παραμυθιού. Σε μια φανταστική χώρα, την Γκραβιτά, όπου μόνον οι παχύσαρκοι υπήκοοι έχουν δικαίωμα στη ζωή και απολαμβάνουν υπέρτατα προνόμια,  ο βασιλιάς Γκράσο, ακριβώς επειδή και ο ίδιος είναι ο πιο υπέρβαρος άνθρωπος του βασιλείου, έχει θεσπίσει σκληρούς νόμους, που δεν επιτρέπουν σε κανένα αδύνατο πολίτη να σηκώσει κεφάλι. Η συνέχεια... επί της σκηνής.
Το «kontakt^ensemble» είναι πολιτιστικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2009 με κύριο στόχο την ύπαρξη ενός χώρου συνάθροισης και δημιουργίας καλλιτεχνών, ανταλλαγής απόψεων και συνεργασίας. Τα έσοδα από τις δράσεις των καλλιτεχνών προορίζονται αποκλειστικά για την καλύτερη λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου σε όλα τα επίπεδα.
Εισιτήριο γενικής εισόδου: 7€. Ισχύει τιμή ομαδικού εισιτηρίου (20 € για 4 άτομα).
Προπώληση στο εκδοτήριο του δήμου Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους (ύψος Ερμού).