Στον όγδοο πλέον μήνα της συνεχούς λειτουργίας της η Ταινιοθήκη των τριών ραδιοφώνων της ΕΡΤ-3 όχι μόνο απέκτησε τα πρώτα 120 ιδρυτικά μέλη της, αλλά κάλυψε ένα κενό με ταινίες επιπέδου, ψυχαγωγικές, που συναρπάζουν τους θεατές
και γίνονται αφορμή για μεγάλες συζητήσεις μετά τις προβολές ως είδος λαϊκού πανεπιστημίου για το σινεμά.
Με την 34η, λοιπόν, ταινία της, ενταγμένη στο μεγάλο αφιέρωμα «Μαύρα μαργαριτάρια», εγκαινιάζει την Τρίτη 8 Απριλίου στις 21:00 στον Αλέξανδρο (Εθνικής Αμύνης 1) με ελεύθερη πάντα είσοδο την υποενότητα «Το κατοπτρικό, θραυσματικό σύμπαν του Όττο Πρέμινγκερ».
Με την καλλιτεχνική επιμέλεια του ΚΕΜΕΣ και την ευγενική παροχή της αίθουσας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας- Κέντρο Πολιτισμού η Ταινιοθήκη παρουσιάζει το κορυφαίο φιλμ νουάρ «Άγγελοι στο βούρκο» (Fallen Angel, 1945, ΗΠΑ) με τους Ντάνα Άντριους, Άλις Φέι, Λίντα Νταρνέλ.
Ένας άνδρας μπλεγμένος με δύο γυναίκες, ένας φόνος, μια αναζήτηση και μια έκπληξη.
Την ταινία θα προλογίσει ο Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, ενώ στους θεατές θα διανεμηθούν έντυπες αναλύσεις του κριτικού κινηματογράφου και σκηνοθέτη Θόδωρου Σούμα τόσο για την ταινία όσο και μια θεωρητική προσέγγιση του έργου του Πρέμινγκερ.