farmakeio_03.jpg

Τις εξελίξεις με την Τρόικα, για το θέμα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ αναμένουν οι φαρμακοποιοί, για να αποφασίσουν, όπως όλα δείχνουν το Σάββατο, αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ή όχι.

Όπως είπε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης, «ως τότε θα έχουμε σαφή εικόνα με το τι έγινε με την τρόικα».

Ξεκαθάρισε πως το θέμα για τους φαρμακοποιούς είναι, και το ποιος θα πουλά φάρμακα, αφού «ένα αντιβηχικό, ή ένα αντιπυρετικό είναι φάρμακο κι έχει αντενδείξεις», ο αριθμός των ΜΗΣΥΦΑ (μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων) ανέρχεται στα 806 και, σύντομα, θα φθάσει τα χίλια κι ότι άλλο ένα θέμα είναι το δικαίωμα του να ανοίξει κάποιος φαρμακείο, για το οποίο ο ΟΟΣΑ προτείνει να είναι ελεύθερο κάτι τέτοιο, ενώ είναι σαφής η αντίθεση μιας τέτοιας διάταξης με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

«Υπάρχει ο κίνδυνος, το αφεντικό μιας τέτοιας επιχείρησης να αποφασίζει, για οικονομικούς λόγους, να μην εισάγει στο φαρμακείο του συγκεκριμένα φάρμακα, ή να πλασάρει με προσφορές, κάποια άλλα. Σκέφτεστε να δίνουν, στο τέλος κάθε χειμερινής περιόδου, ένα… αντιβιοτικό δώρο με την αγορά ενός ακόμη», ρώτησε χαρακτηριστικά;