kedikoglou_thessaloniki_20140314_01.jpg

Με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννη Ιωαννίδη και τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Σταύρο Καλαφάτη συναντήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

O κ. Κεδίκογλου, σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να αποκομματικοποιήσει τις εκλογές «μη δίνοντας χρίσματα. Δηλαδή, επιλέξαμε να μην ποδηγετήσουμε τα στελέχη μας, τα μέλη μας και να αφήσουμε να εκφραστούν ελεύθερα. Το ότι δεν υπάρχει χρίσμα σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ποινές, δεν υπάρχουν κυρώσεις, δεν υπάρχουν πειθαρχικές συνέπειες», πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι στη Νέα Δημοκρατία τέθηκαν κριτήρια για τους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες, τα οποία πληρούν ο Γιάννης Ιωαννίδης, υποψήφιος για την ΠΚΜ κι ο Σταύρος Καλαφάτης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Ήταν οι πλέον ενδεδειγμένοι στις προϋποθέσεις που είχαμε θέσει», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση γιατί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιλέχθηκε ο κ. Ιωαννίδης και όχι ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, απάντησε: «Σας είπα πώς κινήθηκε η ΝΔ. Από κει και πέρα όσοι κινήθηκαν με προσωπικές επιλογές, θα κριθούν από τον κόσμο».

Για την περίπτωση που εκλεγούν «αντάρτες» υποψήφιοι, σχολίασε «δεν απαντάω σε υποθετικές ερωτήσεις».

Ιωαννίδης: Μένω στην περιφέρεια, έκλεισε ο κύκλος

Ο αγώνας «θέλει κότσια, σκληρή δουλειά, και ανθρώπους με κολλημένα ένσημα καθημερινής μάχης», είπε, από την πλευρά του, ο υποψήφιος για την ΠΚΜ, Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο κ. Ιωαννίδης ζήτησε από τους αντιπάλους του να κρατήσουν υψηλό επίπεδο στην όποια αντιπαράθεση προκύψει, ενώ αναφερόμενος στη σημερινή διοίκηση της περιφέρειας είπε ότι «δεν πρέπει να δίνεται η εντύπωση ότι η προεκλογική εκστρατεία γίνεται με λεφτά της περιφέρειας».

Ερωτηθείς για το αν ο ίδιος θα βρίσκεται στον δεύτερο γύρο με αντίπαλο τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο “ξανθός” υποστήριξε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυνατός αντίπαλος.

Στην ερώτηση αν θα παραμείνει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των εκλογών, ήταν ξεκάθαρος: «Θα μείνω στην περιφέρεια 1000%, δεν θα κατέβω στη Βουλή. Όταν λέει ο Ιωαννίδης έκλεισε ο κύκλος, έκλεισε ο κύκλος».

Η απάντηση Τζιτζικώστα

«Δεν κάνουμε εκπτώσεις σε θέματα διαφάνειας και εντιμότητας. Άλλωστε, το αποδείξαμε ως διοίκηση της Περιφέρειας, όλο το προηγούμενο διάστημα», απάντησε στον Γιάννη Ιωαννίδη, στο ίδιο στιλ (σ.σ. χωρίς να τον κατονομάζει) ο Απ. Τζιτζικώστας. Και πρόσθεσε:

«Γι’ αυτό, εάν ο οποιοσδήποτε έχει την παραμικρή απόδειξη για το αντίθετο, τον προκαλούμε να την παρουσιάσει, αλλιώς τα όσα διαλαλεί δεξιά και αριστερά, δεν είναι τίποτα άλλο παρά συκοφαντίες. Και δεύτερον, αντιλαμβανόμαστε το λόγο για τον οποίο κάποιοι ενοχλούνται από το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των περιφερειακών συμβούλων, παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχτηκαν και τα ανταλλάγματα που τους προσφέρθηκαν, παρέμειναν ενωμένοι και διεκδικούν να συνεχίσουν με το συνδυασμό της “Αλληλεγγύης”, το έργο που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια».