fytoplagton_thermaikos_20130429.jpg

Στην 1η συνάντηση των εταίρων του έργου «Ολοκληρωμένη Παρακολούθηση των Περιβαλλοντικών Προβλημάτων των ακτών σε θαλάσσιες περιοχές και τρόποι αντιμετώπισής τους – ICME, του κοινοτικού προγράμματος

Black Sea Basin 2007-2013» συμμετέχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης ως επικεφαλής εταίρος.

Η συνάντηση θα γίνει στις 19 και 20 Μαρτίου 2014, στην Τυφλίδα της Γεωργίας, με σκοπό την διερεύνηση λύσεων στα προβλήματα της ποιότητας των υδάτων σε τρία λιμάνια: Θεσσαλονίκης (Ελλάδα), Τραπεζούντας (Τουρκία) και Πότι (Γεωργία).

Η υλοποίηση του προγράμματος αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων που σχετίζονται με την ποιότητα των υδάτων του Θερμαϊκού κόλπου και τον ποιοτικό έλεγχο των ακτογραμμών του.

Ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνος Ζέρβας, τόνισε πως, χάρη στο πρόγραμμα, «σύντομα, θα έχουμε απαντήσεις που θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε και να διατηρήσουμε την καλή ποιότητα των υδάτων του Θερμαϊκού. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι επικεφαλής εταίρος σε αυτό το πρόγραμμα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αξιοποιούμε όσες δυνατότητες μας δίνονται για συνεργασία με άλλους Δήμους τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο καθώς έτσι έχουμε την ευκαιρία να αναπτύσσουμε καινοτόμες ιδέες και να υιοθετούμε καλές πρακτικές».

Το κοινοτικό πρόγραμμα Black Sea Basin 2007-2013, έχει συντονιστή εταίρο το Δήμο Θεσσαλονίκης και εταίρους το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Μαύρης Θάλασσας, από την Τουρκία, το Πανεπιστήμιο Yerevan State University of Architecture and Construction της Αρμενίας και τον φορέα “Science and Energetics” από την Τιφλίδα της Γεωργίας. Συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Μαύρη Θάλασσα 2007 - 2013 της Ε.Ε. κατά 90% και από Εθνικούς Πόρους (ΠΔΕ) κατά 10%.